Måndag

Måndag, det betyder Historia, Låååååång håla och sen Matte. (lite fysik imellan)

Historian har börjat bra, jag skrev för några dagar sen att jag hade kört över min gruppmedlem och sen kört mitt föredrag själv. jag fick idag reda på betyget, såvär lärarkandidaten som läraren tyckte att det var ett solklart MVG. så jäkla skönt, jag har lagt ner en del tid på det arbetet och efter problemet med gruppen så blev jag riktigt orolig att jag inte skulle få mitt MVG men vill man så klarar man det:)

nu ska jag fortsätta dega i cirka en timme till.. sen är det Matte D som gäller, ett ämne som jag inte har fått grepp om.. jag hänger inte med.. så jag måste få hjälp att komma in i det och börja lägga lite tid på det nu. jag bara MÅSTE!

hörs senare!

/J

Nästan klar

Nu är jag nästan klar med garderoberna, alla lådor, tre hyllor och klädhängarna sitter där dem ska. nu fattas bara 2-3 hyllor som måste köpas, sen är allt komplett och redo att fyllas med diverse prylar.

Dagen har bestått av skola, gym med brorsan och en polare till honom i Sthlm, middag och fixande här hemma. men nu ska jag snart nanna kudden, ska upp och dömma match vid 11 imorgon, sen har jag inget mer för mig, jag hoppas på att en vänlig själ hör av sig och vill göra nåt på kvällen. jag får hoppas!

Nu ska jag sluta babbla här och lägga mig i sängen och läsa lite. vi hörs imorgon!

/J

Nöden har ingen lag (?)

jag hörde idag på radion att en lastbilschaufför åkte dit inatt för att han var drogpåverkad när han körde och att lastbilen han körde hade vält. men det sjuka var att han tydligen hade Onanerat vid tillfället och på så sätt brustit i uppmärksamheten! jag trodde det var ett skämt , eller rättare sagt jag och morsan , vi satt och skrattade gott åt det ett bra tag^^

men nu när jag kom hem så kollade jag upp det där och det är sant! det var en 30 årig holländare som suttit och onanerat och då kört rakt in i mitträcket och vält med bilen, efter det så var han misstänkt för Drograttfylleri och grov vårtslöshet i trafik. men under förhören så kunde mannen inte sluta onanera.. så han är nu även också misstänkt för sexuellt ofredande xD så jävla SJUKT! hahahah! hur fan kan man göra nåt sånt ^^ det finns väl nån gräns för "nöden har ingen lag" . eller har jag fel ?;P

7

Det kan vara dyrt att dra en handtralla ibland tydligen xD

hahahah
en kandidat till årets sjukaste nyhet?
/J

Boom

Idag small det! mellan mig och en person, det har varit påväg länge men nu small det, så skönt. att bli av med det så att personen nu vet vart jag står och vad jag vill! Jag vill inget illa, men jag tänker inte må dåligt själv samtidigt som den andra personen också gör det. jag vill ha tillbaka personen som den var för några år sedan! INGET annat.

aja, nu sitter jag här och funderar på att sova. kanske ska skriva om en sak till strax, om ni är nyfikna så får ni kolla in igen om cirka 10 min!:D

/J

Garderobsinredning

Jag höll tidigare på med garderobslådor och glashyllor till min garderob. Det ser ut såhär just nu, inga lådor har kommit in men en glasskiva har gjort det. den jag skall ha som skrivbord och datorplats. jag blev avbruten mitt i lådbyggandet så jag måste fortsätta med det imorgon. =)

Här kommer bilderna iaf. ha lite överseende med att de är kassa.. jag har ingen plats i rummet att stå på så jag kan inte ta på hela garderoben direkt....







I de 2 50 Cm breda garderoberna, alltså de bakom den vänstra dörren skall jag ha 6 lådor i vardera nedifrån och upp. och ovanför skall det vara vanliga klädhängare och längst upp skall jag ha hyllor av glas för lite annat.

I den breda 100 cm till höger så ska jag ha datorbordet som ni ser, skall även ha en likadan skiva högst upp så att jag kan få in pärmar. funderar även på att ha Tvn uppsatt där inne.. men jag vet inte, funderar även på att ha den på väggen. vi får se vad jag väljer i slutändan. slutar nog med att jag har den på väggen iaf.

Nu ska jag fortsätta lira poker, men först ska jag dricka!

/J



Löften

jag har ju lovat att skriva om min dag och kanske visa lite bilder på hur det ser ut just nu i garderoben. jag ska försöka göra båda!

Dagen idag bestod av sovmorgon, sen skulle morsan köra ner mig till bussen (hon var ledig idag). men efter att hon blev försenad så fick hon köra mig till Norrtälje istället, vilket jag inte klagade en sekund på! skönt att slippa gå från station(A)

Men iaf, jag kom till skolan och skulle ta itu med mitt Historiaföredrag. jag och en kille skulle ha det idag, om egypten. Hela klassen skulle ha om olika saker idag men jag kommer till det.

Denna kille som jag fått jobba med har väl inte varit den roligaste kan jag ju minst sagt säga, han är väldigt skum och speciell.. han vill dessutom bara ha G.. jag vill ha MVH rakt igenom denna kurs.. sista lektionen innan denna så skulle vi träffas för att gå igenom hur vi skulle säga allt och sådär, gå igenom Powerpoint presentationen. men jag fick ett mail på morgonen där han sa att han skulle jobba med annat... eftersom det var enda saken jag var inne för så blev jag riktigt irriterad och orolig över hur det skulle bli.. så igår så tog jag det i egna händer och gick till läraren och berättade hur det låg till, hon sa att hon skulle bedöma utifrån det jag gjorde och inte utifrån båda tillsammans (som hon egentligen skulle gjort under detta föredrag). efter att inte ha fått tag på honom idag heller så bestämde jag mig för att jag gör en egen powerpoint och presenterar själv om han inte är klar. man kan väl inte vänta hur länge som helst på att den andra ska göra sitt väl? eller?

sen kom vi till det jag pratade om innan, alla i klassen skulle redovisa sina saker idag.. men det var bara jag och 1 grupp till som var färdig och hade allt med sig^^ (ovanligt? nej) så vi gjorde vårt. mitt gick väl hyffsat, kunde ha pratat mer men jag ville inte bara mala på. pratade väl i 15-20 min eller nåt tror jag. jag har ingen riktig koll faktiskt. (det skulle vara 20 min MAX per grupp).

det var min dag i skolan idag, imorgon väntar en hel del matte har jag för mig. måste kolla schemat innan jag sover senare.


så kom vi till det med garderoben, det kommer komma i ett inlägg efter detta, med bilder:)

/J

Mat

sitter här och är hungrig, jag känner doften av bacon där nedifrån, det riktigt vattnas i munnen. jag håller just nu på med att sätta in inredningen i arderoberna som vi köpte igår, har fått dit en glasskiva och nu håller jag på att sätta ihop mina 12 lådor^^ drygt att sätta ihop 1§2 st likadana xD s¨långtråkigt, men jag hoppas på att det blir bra i slutändan. nej nu ropar dem att det är mat så jag ska gå ned och käka, kommer lägga upp en bild senare på hur det ser ut i garderoben när jag börjat få in en del lådor och sånt.

Hörs senare!
Btw, dagen ska jag också berätta lite om!

/J

Ikea

Nu har jag precis kommit hem från skolan, dagen har varit lugn, jag har precis startat upp med matten igen, fan va svårt det är att komma tillbaka till det. kommer ju knappt ihåg hur man deriverar.. men efter lite tanke så löste jag iaf de första 3 talen utan några problem, sen blev det värre.. men men jag kommer tillbaka till det hoppas jag! har som sagt bara 1½ kurs kvar av det! sen är det slut=) ska bli grymt skönt att få det på papper!

men nu ska jag käka lite mat, sen blir det till att rulla iväg till Ikea för att fixa inredning till garderoben, så att jag kan komma in i mitt rum utan att behöva köra ett gympass på samma gång, jag har lixom ALLT som inte skall vara i mitt rum härinne och ALLT som ska vara här.. så det är mer än fullt.. jag kan knappt ligga i sängen just nu^^


nu ska jag dra iaf! hörs senare!

/J

Trötter

Sitter här på skolan nu, har varit här sen 08:15. det är rikigt drygt detta.. att inte ha bil så att man kan komma till skolan vid rätt tid. iofs finns det små positiva delar just nu iaf. jag har bussar hem varje kvart.. helt underbart jämfört med typ 8 bussar per dag:P

aja, jag har kollat igenom alla sidor jag brukar kolla igenom, nu är det bara mailen kvar.
Tradera har gått bra, auktionen går ut om 3 dagar, får se hur mycket priset på min Processor går upp tills dess:) ligger just nu på 710+frakt.

matten börjar nu! Ciao!

/J

Overrun by a bus

så känns det just nu.. känns riktigt skit. helgen har varit riktigt bra, eller egentligen så har inte helgen varit riktigt bra utan det har varit vissa delar som varit bra, Matchen igår spelade vi inte bra men vi vann tillslut. det är skönt att även kunna vinna en match när man spelar dåligt, speciellt efter att ha vänt på 2 underlägen. men det trevligaste var i lördags, bion var mysig med trevligt sällskap. dessutom så var filmen bra!

flytten gick ju hyffsat, men det tär på en.. jag behöver något positivt inom familjen och det fort! just nu så irriterar jag mig på allt där hemma.. det kanske är för att jag knappt kommer in i rummet pga alla saker som jag har där som inte är mina, vilket gör så att jag inte kan fixa mitt eget. eller är det verkligen så? vem försöker jag lura.. mig själv? eller de som läser detta.. svaret på det är mig själv.

Egentligen så är det inte en massa grejjer.. fan det är bara oviktiga saker egentligen, det som verkligen behöver rensas är mitt huvud, jag tror jag vet vem som kan hjälpa mig att göra det, gäller bara att få den personen att förstå att det är så, hon förstår nog det redan iofs, hon vet hur det är. hon vet hur det känns.

jag vet inte vad mer jag kan säga, jag hoppas det blir IKEA ikväll! jag behöver få ordning på mitt rum. om jag får det så kommer iaf en knut att lösas upp och man kanske kan ta tag i det andra då.

nu ska jag sluta tänka negativt!

Helgen var bra! livet är hårt och jag ska ta vara på det som är bra. jag hoppas kunna lösa ett missförstånd idag! gör jag det så är denna dag helt plötsligt väldigt bra :)

/J


Godmorgon

nu har jag vaknat till i nya placet för första gången, det ska bli skönt att få denna flytt överstökad tillslut! Igår så flyttade vi som sagt en hel del saker, tyvärr så har vi ungefär lika mycket kvar och lite till... det är nog det enda negativa med att ha ett stort hus, man får mycket möbler^^ VÄLDIGT mycket möbler.

Men ett stort tack till Dennis och Sven-Erik som hjälpte oss igår både med att bära och med bilar!

NU ska jag skrapa fram lite av det som finns i kylen så jag får mat i mig innan matchen idag! idag så ska Roslagen/Blidö få stryk!

/J

Paus

tar precis en paus från packandet och bärandet av grejjer.. fan så mycket skit vi har! men vem har inte det ?  mycket sopor blir det. jag sitter och kollar vilka filmer som går på bio och hur min auktion går på Tradera. la upp den igår och redan nu så ligger priset på över 500, lyckad auktion måste jag säga! har dessutom cirka 6 dygn kvar innan auktionen slutar.

aja, ni får höra mer senare om vad jag har gjort och så.

/J

Flytt

Imorgon smäller det! imorrn ska ALLT ut ur huset! nu är det dags, kanske sista natten jag sover i min säng i detta rum.. just nu känns det bra men skumt.. hur kan det var så speciellt att flytta? visst att man flyttar ifrån sin trygghet och allt men samtidigt, man flyttar ju till något man känner är bättre, iaf i min situation, det enda som känns oroligt inför imorgon är för humöret mellan mig och en person kommer vara, eller kanske från min sida, jag vet inte om den andra personen ens är medveten om hur jag känner. jag har försökt visa det men den vill inte ta in det.. den skyller ifrån sig på enligt den själv "naturliga fenomen".

ja, jag vet inte vad jag ska göra, jag hoppas på att jag slipper säga ifrån imorgon, men jag vet aldrig. just nu vet jag ingenting. jag hoppas jag vet mer imorgon, det hoppas jag varje dag. men efter varje dag så blir jag lika besviken. jag får inga svar, inga nya frågor. allt står still! jag HATAR det!


nu ska jag fortsätta prata i en väldigt  spännande konversation!

/J

skämt ?

sitter här och hittade lite roliga saker på internet, extrema lagar som seriöst är helt sjuka!


Roliga lager:

Här har vi några av världens skönaste lagar!

I USA-delstaten Ohio är det olagligt att göra en fisk berusad.
I Alabama (USA) får man inte ha ögonbindel när man kör bil.
I Florida ska ogifta kvinnor som hoppar fallskärm på söndagar bestraffas med fängelse.
Kvinnor i Vermont (USA) får inte ha löständer utan skriftligt tillstånd från sina makar.

Lagar från Storbritannien:

Att dö i parlamentsbyggnaderna är olagligt
Att sätta ett frimärke med drottningens ansikte på upp och ner är landsförräderi.
Kvinnor får inte vara barbröstade i Liverpool, förutom om de arbetar i affärer som säljer tropiska fiskar.
I staden York får man mörda skottar som är beväpnade med pil och båge.

Tidningsrubriker

Tidningsrubriker är det hon skapar genom att göra såhär, vem pratar jag om ? jo, jag pratar inte om någon mindre än vi borgerligas bästa vän, Mona Sahlin. denna gång så har hon inte gjort något fel rent ekonomiskt eller utalandemässigt men hon klantar sig i alla fall, till och med enligt hennes egen rådgivare. hon har blivit bjuden på en fest hos en av sina vänner och åker iväg med ett specialchartrat plan. INTE för skattebetalarnas pengar, hon står för allt själv. då tycker säkert alla att det är lugnt, men en partiledare för Sveriges största parti där de flesta väljare är vanliga svenssons rent ekonomiskt eller under det. en partiledare för dessa borde försöka visa sig lite mer som en i mängden och istället för att åka ut på det där sättet (inför en helg med val dessutom) så borde hon kanske besöka någon arbetsplats eller liknande.

men som jag sa tidigare så kommer hon klara det själv. hon kommer föra de borgerliga partierna till en ny valseger. helt underbart om jag får säga det själv! så vi tillslut kanske kan få ur Sverige ur detta bidragsberoende som Sossarna under sina senaste 50 år (nästan obrutet) vid makten skapat. Låt oss klara oss på vår egen lön, självklart ska de som behöver hjälp få hjälp så dem klarar sig, men som det ser ut nu så är det alldeles för många som lever på bidrag månad ut och månad in. jag har tyvärr någon i min egen närhet som gör det och det skäms jag för! man skäms ögonen ur sig när man tänker på det.

Hur kan man gå upp på morgonen och se in i ögonen på sina medmänniskor och veta att det är de som betalar ens eget och ens barns levende. jag förstår inte det! så jag hoppas på att vi på något sätt kan ta oss ur detta beroende.

nu har jag nog sagt min åsikt tror jag!

Men än en gång, Tack Mona!

/J

Stockholm = Superettan (?)

Ja det är frågan jag ställer mig nu när jag ser att GAIS krossade gefle igår. det innebär att djurgården ligger sist i Allsvenskan (Njuter av det), de borde börja förbereda sig för att spela i Superettan nästa år, 16 poäng på 22 matcher tyder skarpt på det. Hammarby ligger på kvalplats och mitt imellan dem ligger örgryte. jag har hela säsongen sagt att Örgryte kommer klara sig kvar. det jag däremot aldrig trodde var att Djurgården skulle ligga sist med 8 omgångar kvar. att Hammarby dessutom ligger som dem gör är en än större chock för mig, det är dessutom tråkigt att Allsvenskan mest finspelande lag (kanske också mest ineffektivt?) är påväg ur.

Nu låter det som att allting skulle vara klart men det är det inte, inte på långa vägar, varken i toppen eller i botten. det jag tror är att toppen kommer förändras lite, Göteborg kommer ta hem SM-guldet, Kalmar kommer tvåa, Tyvärr så kommer Elfsborg ("mitt lag") bara trea och AIK (Sveriges tråkigaste lag?) kommer komma 4a. det är hur jag tippar toppen från och med nu. även om jag hoppas på en lite annorlunda tabell.

Där nere så kommer det se ganska lika ut, jag tror däremot att Örgryte tar sig i kragen och klarar nytt kontrakt via kval, djurgården åker ur och sen så ligger Hammarby och Halmstad riktigt dåligt till för att klara sig kvar.

nu ska jag sluta babbla fotboll, men det är ju ett av de mest intressanta ämnena som finns faktiskt! (Speciellt när Djurgårdana är påväg ur!)

/J

Tråkigt

Sitter här och har tråkigt.. jag orkar inte packa mer just nu.. behöver göra nåt annat. så jag startade precis nedladdningen av Fifa 2009.. får bli lite fotboll de närmaste timmarna om jag får ner det ordentligt =) har spelet nånstans hemma.. men det ligger i nån flyttlåda.. så jag orkar inte leta upp det. så jag är inte ens olaglig ;)





/J

Champions league

så var det dags då! för Mästarna att gå in i hetluften, det måste vara en av de mest upptrissade matcherna genom tiderna, iaf inom klubbfotbollen! Zlatan och Eto'o de två spelarna som både med egen vilja och med tvång bytt klubbar, nu får de dessutom mötas, vem kommer vinna den matchen? jadu, jag tippar såhär, Eto'o kommer vinna internmatchen, men Barcelona kommer vinna matchen över Inter. det är vad jag tippar.

Barcelona är som sagt regerande mästare. nu börjar matchen så nu ska det kollas! skriver om det händer något spec =)

/J

match

Domare, ja det är vad jag ska vara strax, är påväg upp till Lummevi för att döma en match, hoppas att mitt lår håller.. jag tränade inte igår pga att låret inte ville ordentligt.. kunde inte sträcka ut benet ordentligt.. hoppas att lätt jogging gör så att det släpper i baksidan.. har inte så höga förhoppningar men!

NU ska jag iväg, hörs senare!

/J

Flytt

Nu är det dags att börja packa ner rummet då.. flytten kommer göras mestadels i helgen men det sista kommer göras i början av nästa vecka. allt är inte klart på det nya stället än men det kommer vara det tills vi ska flytta in!

Nu ska jag börja packa ner cd-skivor och filmer och det jag har i rummet. får se om det får plats i en låda eller om jag måste ha två..

vi hörs senare!
/J

läggdags!

sitter här och pressar Paramore, har gjort det de sista timmarna, ett riktigt grymt band! det är de som gjort några av soundtracken till Twilight! en av de bättre låtarna kommer nedan och sen en låt som de flesta kommer känna igen.

 

lyssna även på radio editen av denna!

 

här är låten ni lär känna igen!

 

 

 

ne nu ska jag sova:) godnatt med er alla!

 

/J


>

NedCabbat

NedCabbat skulle jag köra med denna bil om jag skulle ha den iaf.. satt och kollade runt lite och hittade den nya Lamborghinin, Reventon CAB är detta. kostnader och specifikationer har jag inte lyckats hitta än, men den kommer komma ut inom det närmaste året iaf (enligt artikeln). 

Titta och Njut!








Det är ju nästan så man dreglar lite över den faktiskt^^ ser ut som en riktigt tillfixad actionfilmsbil!

/J

Renovering, Pre pictures

 

Här har vi lite förebilder på vårt radhus, där vi håller på att renovera, till helgen ska vi kunna börja flytta in grejjer på övervåningen iaf:)

Trappen.. som ni ser så är det ganska slitet överallt..

Ett av rummen på ovanvåningen.

ingenting sitter fast^^ lister är borta och golven är kanske inte de bästa, men bra kommer det bli!

Ett till rum, behöver inte kommentera mer tror jag.



ett till rum.




Här har vi mitt blivande rum! men allt ska bytas, eller det är nog redan bytt.


/J


Skola

Så sitter man på bussen till skolan nu då. försenad.. vaknade när klockan ringde men måste ha tryckt fel.. stängde av istället för att starta snooze... drygt.. när det var första mattelektionen också.. aja jag åker in iaf för att kunna sätta mig och skriva lite historia och kanske även lite Svenska om jag orkar och hinner.. jag borde göra det. men historian är betydligt intressantare och roligare än Svenskan.

Gårdagen var en ganska skön dag, det började med Historia där jag gjorde litegrann på föredraget som jag och Micke ska ha om Egypten som flodkultur. dessutom så fick jag reda på att jag fått MVG på arbetet jag lämnade in lektionen innan, det var mycket välkommet! jag ska försöka gå igenom denna kurs med enbart MVG hade jag tänkt så starten är ju inget att vara besviken på.

sen blev jag grymt bowlingsugen så jag och min bror (Björn) drog och bowlade i Nt, vem vann då? jo sjklart var det jag ;) (fast jag måste säga att han faktiskt vann med typ 5 poäng när han jag och Louise var och bowlade i Fredags. det var en väldigt trevlig tillställning även om vi var tvugna att "Call it a night" direkt efter bowlingen pga. att vi skulle upp på lördagen.)

Nej nu ska jag lägga in lite "före" bilder på radhuset innan vi började renovera övervåningen. det kommer upp ganska snart om internetet håller sig stabilt =)

Ciao
/J

Heta posar!

jag sitter här och snackar med Anna och Elin som är som dem är! men roliga är dem iaf:)
check this out!









 

Ett par riktiga snyggingar ;)

*jag vet att dem kommer döda mig nu men det är det värt!*

 

See u later folks!

/J


Bäst genom tiderna?

jag tog en liten paus från pluggandet och började kolla lite sportnyheter och så.
kom in på detta klipp där Roger Federer spelar semifinal i US open mot världsfyran Novak Djokovic.

Titta och njut.


Detta är bara galet.. och jag förstår den uppgivna blicken i Djokovics ansikte.

/J

Friendship



in this world, we all need a friend, someone to depend on, when we seems to reached an end. call out to me, yes i swear. I will come to you I will be there. Call my name

Vännen, du vet vem du är när du läser detta

/J

bloggtorka igen..

ja så var den här igen.. bloggtorkan.. den drabbar mig när jag har mycket att göra med familj och sådant.. vilket jag nu har.

Sitter mitt i en flytt! men jag ska försöka få in de senaste 2 dagarna i detta inlägg iaf :)

igår så drog jag och Gymmade med Briitta medans jag lät min yngsta bror sitta med min dator och spela (jag var barnvakt^^). det var nog sista gången vi träffades på väldigt länge känns det som.. Briitta ska åka upp till Luleå och jobba.. vilket är kul för henne men trist här hemma! jag hoppas du är på och åker med mig den 24 September iaf men det får vi se! =)

dagen fortsatte med att jag åkte och sökte jobb på donken.. på kvällen så spelade vi match hemma mot Grisslehamn.. det kom som en chock när vi kom dit och fick reda på att vi var 10 man från start.. den elfte skulle komma sent.. vart resten av spelarna var det vet jag inte men men.. vi behövde verkligen en seger så det var inte den bästa uppladdninge.. eller ? vi spelade iaf matchen och det slutade med att vi krossade Grisslehamn med 9-1! Helt underbart ! speciellt i den sitsen som vi är i!

Idag så har jag, morsan och Björn börjat fixa i radhuset i Vallentuna som vi ska flytta till. jag och Björn ska lägga golv uppe vinden för att få lite extra förvaringsutrymmen.. så vi har börjat med det.. Arbetet bör vara klart imorgon om allting fungerar som det ska!

jaa.. det var nog den sista 2 dagarna i förkortad version =)

Nu sitter jag och tittar på Sverige som för nuvarande leder mot Ungern med 1-0!

See u later folks!

/J

RSS 2.0