Lite om mycket

Efter att ha bearbetat anti-klimaxet efter att Sverige åkte ur Hockey turneringen i OS (vilket egentligen är HELA OS, ni som tycker något annat får ta den disskutionen med mig senare) så har jag fått tillbaka skrivviljan. Helgen har spenderats eller rättare sagt jag spenderar helgen med Adrian, hämtade hem honom efter skolan i fredags och sedan dess har vi inte gjort mycket nytta egentligen, vi har chillkrökat och sen idag så körde vi ett ordentligt gympass (vilket var skönt, jag tänkte skriva lite mer om det i ett senare inlägg). nu sitter han här och kollar på Smallville medans jag kollar runt på internet och chattar lite smått.


det har iofs hänt lite småsköna saker under dagen idag, jag tänkte dra ett citat från Middagsbordet.

Adrian: *lyfter gratängformen över några saker på bordet och placerar den en bit bort. samtidigt så stönar han till av smärta*
Jag: *tror att det är armarna som gör ont sen gympasset tidigare under dagen* så mitt svar blir lite smått "fan har du så ont efter gymmet?"
Adrian: "nej, jag sträckte låret" xD

ja , det kanske låter astråkigt i era öron^^ men fan så skönt det lät då:D att lyckas sträcka sig i låret när man sitter ner och lyfter en sak det är jävligt duktigt! lixom, HUR gör man? det är nästan så jag måste lära mig^^

aja det var nog allt för nu tror jag, det kommer komma ett inlägg om hur kroppen kändes vid dagens pass på gymmet. jag ska nog börja skriva lite träningsdagbok här på bloggen, får se om det är några som vill läsa det eller inte.

/J

Roligt att vara svensk

NU är det roligt att vara svensk igen! för bara 5 minuter sedan så funderade jag på att ta en tidigare buss till skolan för att Slovakien gjort 2-0 på 37 sekunder i andra perioden.. men på ungefär lika lång tid så gjorde Sverige genom Zetterberg, Forsberg och Hörnqvist 2-1 och 2-2. så just nu är det roligt att vara svensk igen, även om Slovakien för närvarande har ett powerplay i slutminuterna av andra perioden.

DÄR blev det 3-2 till slovakien.. nu drar jag nog till skolan ändå.

/J

Tisdagen den 23/2

ja vad har hänt idag? Skola och träning. ovanligt ? absolut inte:)  som ni ser så har jag ändrat storlek och texttyp i inläggen. detta var på order av Emma, hon tyckte det var jobbigt! om det nu var en jobbig stil eller om hon helt enkelt har dålig syn (precis som jag) det vet jag inte men nu är det fixat iaf ;)

Träningen idag gick hyffsat bra, även om min ljumske gör sig ordentligt påmind, varje frånskjut och stopp gör det ordentligt ont.. men men jag får ta det lugnt mellan träningarna och hoppas det blir bra:)

nu sitter jag här och kollar Skicross, lite segt med tanke på att det bara är åttondelsfinaler men det kommer! sen ska jag kolla hockey! har även kollat runt lite på internet och hittade precis detta klipp på Aftonbladet, skönt att det gick bra tillslut, men lyssna på vad han i kontrolltornet säger! lite panikslagen är han nog allt!


/J


Sverige - Finland

God morgon! jag hann inte skriva innan matchen började, dålig planering av mig! första perioden är nu spelad och Sverige äger matchen totalt, de leder med 1-0 och styr matchen precis som de själva vill. Lejonen från andra sidan det väldigt kalla Östersjön har haft någon chans men Lunkan i målet har spelat säkert och motat allt.

Tidigare imorse så förlorade Kanada mot USA med 5-2. detta betyder att Kanada får spela en åttondelsfinal och om de vinner den så får vi en match mellan de båda storfavoriterna till OS-Guldet (Ryssland - Kanada). den matchen lär bli något att bita i även för de mest hårdföra hockeynördar!

nu ska jag fortsätta kolla in Kampen!
Ps. Det är 22 -grader utanför dörren, en promenad till skolan väntar efter matchen. detta gillas Icke!

/J

Sverige i ett nötskal

Här har vi nog Sveriges sjukaste rättsfall hittils iår iaf! hur kan man som knarkare kunna sätta dit en langare för att den sålt dåligt knark ? den frågan kan ni ställa er och försöka få ett svar på. sen läser ni denna artikel. jag länkar och kopierar hela artikeln hit.

Artikel

"Flickvännen blev en delfin.

Då slog 26-åringen pipan i bordet.

Och gick till polisen med det dåliga haschet.

Rutten mat, spruckna skor och loppätna charterhotell. Det mesta går att reklamera.

Man dåligt knark?

”Är missnöjd”

I torsdags klev en 26-årig man in på polishuset i Eslöv, skriver tidningen Skånska Dagbladet.

– Jag är missnöjd med haschet jag inhandlat, sa han.

Inför ögonen på de häpna poliserna berättade han att han hade rökt hasch i tio år, men kände sig rökt på den senaste leveransen.

Varpå han tog fram en provbit som han ville få analyserad.

Enligt Skånskan ska 26-åringen efter några bloss kastats in i en mardröm, en hallucinatorisk upplevelse han själv misstänker beror på att haschet preparerats med LSD.

Dålig i två dagar

Tv:n började tala med honom. Flickvännen blev en delfin.

Först efter två dagar blev han någorlunda normal igen.

– Möjligen kan det räknas som misshandel om det visar sig att haschet spetsats med LSD, säger Mats G Odestål på Eslövpolisen till Skånskan."

lite halvskumt måste jag säga.

/J


Pausunderhållning

här kommer en riktigt skön pausunderhållning från Melodifestivalen. det är inte sällan som de är betydligt bättre än själva bidragen!

 

/J


Pausunderhållning

här kommer en riktigt skön pausunderhållning från Melodifestivalen. det är inte sällan som de är betydligt bättre än själva bidragen!

 

/J


Ferry!

Ferry är ju helt jävla underbar! Citatmaskinen #1

Det finns ingen person som kan vara så glad som han, han misslyckades på sista skjutningen och tappade medaljchanserna men vad spelar det för roll? han svarar bara med "jag har min guldmedalj" här kommer hans citat om det.
"Bor man i Afrika och får sitt första kylskåp är det en jättestor skillnad i livet. Ett andra är ju bra men inte nödvändigt."


/J

Helgen

Denna helg blev inte som jag trodde, men vad är fel med det? när det blir så bra som det blev! just nu mår jag på topp och kan knappt sluta le:) en grymt trevlig och överraskande helg!

den har avslutats med bowling, gym och nu sitter jag och kollar Skidskytte med Tuben och hans farsa! jävligt trevligt, även om Ferry precis klantade sig på sista skyttet.. vi får se om han kan åka ikapp, men det ser mörkt ut.

Senare så ska damerna åka runt runt och skjuta skjuta. det blr även hockey inatt och imorgon bitti.

/J

Surprise me

Livet har sina överraskningar, även i jobbiga lägen. ibland är de bra, ibland dåliga. denna gång så är de definitivt väldigt bra!

/J

Andra perioden @ Jockes place

Sådär, då är det nedsläpp i andra perioden, kuken och tuben ligger efter i öldrickandet (jag har cup imorrn så det blir lugnt för mig!) men nu får de fan ta och komma igen, Sverige leder ju med 2-0 och de är inte ens inne på andra ölen, Skärpning boys!  nu blire HOOOOCKEY! mitt in i dörrhålet på er!


Tobbe kommenterar första period

När vi värmde upp inför matchen med pizza ringde kuken! Han kommer över trots allt

Så vi begav oss ut i natten för och plocka upp honom och även en ny bil..jocke fick köra automat och han var ju überkasss på skiten. Det här innebar även spårad dans på en bensinmack :D

när vi kommer in i den fiina audin slår vi på först klassisk musik på P2 för och höja det kulturella värdet.. sen p4 och hör svenskarna slå in 2-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi skrek massor :)

Nu sitter vi i soffan me öl o chips och taggad inför period 2...ölen heter Gösser, den är bra *kjell röst*
på min och kukens sida har vi cream cheese chips och jocke sliskar på lantchips... lantis!

under and in! //Tobbe

Godkväll!

då var det kväller igen, dagen har flutit på fort som F*n rent utsagt. började med att jag gick upp vid 10 snåret och fixade till mig inför fikat inne i stan med Emma, det blev en tur till café Bellman på hötorget. en kaffe och smörgås och mycket prat, ett skönt sätt att fördriva tiden på om ni inte har testat det ;)

aja nu sitter jag här och läser nyheter, läser om en av olyckorna från damernas störtlopp igår där Anja Pärsson kraschade. hon klarade sig finfint ändå och idag tog hon en bronspeng iaf, jäkligt bra gjort om jag får säga mitt!

men det värsta igår var ändå en Fransyska som jag faktiskt skrattade åt... det tar jag tillbaka nu!
hon hoppade ut och han ta tre stavtag innan hon ramlade och såg ut att bara sitta och vara förbannad.. men nu efter undersökningar så har de kommit fram till att hon slitit av korsbandet i vänster knä. en skada som i normala fall tar cirka 6 månader att läka efter operation och rehabilitering. en sjukt tung skada alltså.. jag länkar klippet HÄR.

Nu ska jag kolla lite OS innan jag ska lägga mig och sova! Godnatt med er! imorrn blir det OS kväll med Christian och Tobbe! ska bli riktigt najs! kommer "Live" rapportera från soffan!:D

Godnatt!
/J

Påväg

Sådär, då är vi påväg, Tyskland besegrades med 2-0! ingen lätt vinst men fan så skön den är! aja, nåt längre om det orkar jag inte, jag ska sova nu. imorrn blir det upp för att sen åka in till stan och fika, senare blir det träning och planering inför helgen.



Godnatt med er!

/J

Sverige - Tyskland

Sådär ja! Nollan är spräckt för Sverige!

1-0 i powerplay.
men det var bra nära att Tyskland tog ledningen, två gånger dessutom, en ribbträff och en stolpträff bara någon minut innan Sverige tog ledningen.

Tyskland spelar betydligt bättre än vad jag trodde iaf, ett blåbärsgäng trodde jag dem var men det är dem inte. det är farligt hela tiden faktiskt när dem får pucken.

Aja nu ska jag fortsätta kolla, kommer mer uppdateringar om det händer någonting av värde.

/J

Tom"durrr" Dwan vs Howard Lederer High stakes poker

medans jag väntar på herrarnas match så sitter jag och kollar in olika klipp från pokervärlden. jag vet inte hur mycket poker ni kan som läser detta men det här är en helt sinnessjuk bluff som tillslut ramlar in. det visar på hur man verkligen kan spela utan att ha några bra kort på handen.  här kommer klippet iaf.

/J


pinsamt!

detta är pinsamt! det finns iofs mycket pinsamt i detta os.. kassa arrangörer, farliga rodelkurvor, icke genomgågna skidslingor, störtloppsbackar som flera håller på att slå ihjäl sig i. självklart är det farligt att kasta sig ut i över 100 km/h  för en backe, men det finns faktiskt vissa saker som arrangörerna kan göra för att göra det så säkert som möjligt! Pinsamt var ordet!

aja nånting som är än värre i svensk synvinkel är väl att damkronorna ligger under med 12-0 efter 36 spelade minuter av 60.. vart kommer det sluta ? 20-0 ? det sägs att vi är ett medaljhopp där men seriöst, förlorar man mot kanada (som iofs är bäst i världen) med så mycket så borde man faktiskt inte kunna ta en medalj, om de lyckas genom detta spel så är det pinsamt värre.. aja nu ska jag fortsätta tagga inför Herrarnas inträde i OS. matchen mot Tyskland börjar 01:30, inte så långt kvar nu =)

vi hörs definitivt senare inatt!

/J

OS

Godkväll alla!

NU sitter jag här och slappnar av, dagen och kvällen blev inte riktigt som jag hade planerat men om man tänker efter så blir det ju aldrig det. Dagen började iaf med en träning med laget, första gången vi tränade i dagsljus på många månader nu. vilken skillnad det är gentemot lampor som lyser! det fortsatte med Ålandsresan som jag tidigare skrev om.

när jag väl var hemma för att ta det lugnt så började det lite trevligheter från OS så det låg jag och kollade på tills en vän ringde och behövde hjälp. han stod i Uppsala och visste inte hur han skulle ta sig hem eller någonting (full också). så det blev helt enkelt till att åka dit för att hjälpa honom. men NU sitter jag här och ska väl snart sova tror jag. så jag hinner göra klart Historian imorgon innan det blir gymmet.

det vad nog allt för idag tror jag, Hej!

/J

Åland

Sådär, då har man tränat klart för dagen och vi är påväg med laget mot en ålandsresa, Jag förstår inte riktigt vad som är grejjen med ålandsresor.. Alla super skallen av sig och gör av med några tusen per skalle.. Helt värdelöst enligt mig men man får väl följa med för att få ihop gänget. Aja, nog klagat nu! Ikväll så blir det att slappa hemma med familjen och se fram emot min alla hjärtansdag Dejt med historiauppgiften om israel-palestina konflikten;) ska bli riktigt mysigt;) men nu ska jag gå ut till bussen med gänget. Skriver senare! Btw, nu är os igång! /J

Träning och Psyke

Jag har lovat er bilder och liknande på de övningar jag kör på gymmet bland annat. de bilderna kommer komma, men jag hittar inga bra illustrerade bilder på internet.. (så om någon har en bra hemsida med dessa så får ni gärna säga det). men iaf, jag kommer få fixa egna bilder istället. ska se till att ha sällskap så att det kan lösas:) bilderna kommer komma det lovar jag.

men jag tänkte att jag kan ju berätta lite hur jag själv gör för att orka med att träna så mycket rent psykiskt. Många tror nog att det värsta är den fysiska delen, att kroppen blir trött och att man helt enkelt inte orkar göra det man ska göra. men för mig så är det den psykiska delen som är den jobbiga.

en av de viktigaste sakerna för mig är att när jag tränar så kan jag tänka, jag får den tiden jag behöver för mig själv, hjärnan får slappna av på ett helt annat sätt än vad den får göra hemma eller i skolan. Detta gör så att när man tränat klart så är man oftast mer avslappnad i tanken och allting verkar lättare, det hänger även ihop med att kroppen utsöndrar så kallade Endorfiner. Endorfiner är ett hormon som kroppen tillverkar när man t.ex. tränar. det fungerar smärtlindrande och man får en nästan euforisk känsla om man tränat ordentligt, man kan säga att man blir hög, "hög på endorfiner" är ett ganska vanligt uttryck. Det är den känslan som man brukar försöka komma fram till när man tränar regelbundet (detta görs oftast utan att man vet om det, det blir som ett beroende utan att man vet om det).

Fler saker som gör så att jag orkar träna 7 gånger i veckan som det är nu är en så enkel sak som att man vet att kroppen mår bra av det, man försöker uppnå den kroppen man alltid vill ha. (Detta kan vara lika negativt som positivt).

sen finns det många småsaker som man inte tänker på. t.ex. så sover man bättre, kroppen har lättare att slappna av, man får lättare att koncentrera sig när man bara sitter ner och läser något. en bra kroppskondition är grunden för att orka koncentrera sig på jobbet eller i skolan.

Säkerligen så finns det en massa mer saker som gör att man orkar med det psykiska.

nu blev detta inlägg lite som ett inlägg om positiva saker som träning medför, men dessa saker är även de sakerna jag tänker på och känner att jag mår bra av. alltså de som gör så jag rent psykiskt orkar med att träna.

Om det finns några frågor så ställ dem gärna, det är lättare att komma på fler saker om jag får frågorna!

nu ska jag lägga ifrån mig datorn och nanna kudden! Godnatt!

/J

WTC

jag satt och kollade runt på internet lite, som vanligt så landar man på aftonbladet eller liknande och nu hittade jag faktiskt en intressant sak, Polisen i USA har precis släppt bilder från Wtc-attacken 2001. helt sjuka bilder som en polisman fått från en helikopter.
de finns på denna länk, gick inte att kopiera bilderna så ni får helt enkelt stå ut med att använda er av den..

Bilderna vore riktigt häftiga om det inte var för att det dog cirka 3000 personer där och mångadubbelt fler i efterverkningarna av attacken.

aja jag låter bilderna tala för sig själv nu.

Enjoy!
Bildspel


/J

Tisdag

Denna dag blev helt annorlunda mot vad den brukar.. det kan ha berott på att jag somnade ungefär när min familj åkte till skola och jobb (alltså 06:15)... det blev lite sent.. men iaf. jag gick upp vid 11 iaf för att börja plugga.

Träningen ikväll var helt grym! det är så jäkla kul med fotbollen just nu, det går så jäkla bra. inte ens konditionsövningarna är jobbiga.. känslan är Grym när de andra står och flåsar och man själv klarar det utan problem, det kan jag lova er! konditionsträningen har givit resultat:)

Nu sitter jag här och måste sova inför morgondagen ! Godnatt med er allihopa!

Btw, kolla in denna tragiska artikel... helt galet... http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6575991.ab

/J

Godkväll

Godkväll alla!

Denna dag har faktiskt varit ganska skön, började med att jag ramlade ur sängen vid lite innan 6 (ska gå upp 05:20).. tog mig till skolan och hade nån lektion innan det blev en sallad till lunch med Tobbe och gänget (Tack för det Tobbe) jävligt sjyst att bjuda =)  efter ett antal timmars skitsnackande med ett helt gäng så bar det av mot gymmet och ett pass med bröst, Triceps och axlar. jag tänkte lägga ut lite bilder på lite övningar för dem lite senare. ska bara hitta bra bilder .

under kvällen så har jag inte gjort så mycket, suttit och tagit det lugnt bara.

nu vet jag inte men det kanske blir nåt spelande innan jag ska sova, imorrn blire Fysik och matte innan fotbollsträningen.

Bjuder på denna från Nyår!

Adrian, Minna och Jag!
/J

Poker

Godkväll, eller godmorgon eller vad det blir.

Jag är iaf hemma nu efter cirka 5½-6 timmars pokerlirande! det var jäkligt kul även om pokern gick knackigt denna gång.. aja, jag ska inte göra så mycket mer nu. måst eupp hyffsat tidigt imorgon för att hinna med det som skall göras. så jag säger Godnatt nu!

/J

Lördag

Jag hoppas denna lördag börjar komma igång snart, Blir det poker ? eller vad blir det ? filmkväll? bio? ehm massa saker som det snackas om men inget som verkar bli seriöst.. trist som fan..

Iaf denna lördag har bjudit på ganska roliga saker, Matte har sån sjuk träningsvärk sen han hängde med mig till gymmet igår. jag skojjar inte om jag säger att han behöver hjälp att ställa sig upp xD helt underbart att höra honom ojja sig över smärtan:D

jaja nu ska vi se vad man kan hitta på! någon som har nåt förslag får gärna höra av sig.

/J

Nyuppdaterad

Sådär! då börjar det hända grejjer, lite långt efter vad jag sa tidigare men bättre sent än aldrig säger man väl?

Det är Veronica som har uppdaterat denna gång. väldigt snällt:)


NU tänkte jag faktiskt komma igång, när uppdatering är gjord och allt.

Kan ju börja med att säga vad denna kväll bjuder på, det började med Gym med Matte och sen middag, nu sitter jag, Matte och Matte (min bror) och lirar en Fifa turnering på PS3, en underbar fredag med andra ord! den lär inte sluta på många timmar än!

 

Nu ska vi lira vidare!

Jag skriver senare vem det var som drog det längsta stråt ;)

 

/J


RSS 2.0