Uppmaning

Jag utmanar alla IPRED motståndare! Hur snabbt kan vi sprida detta? I morgon träder IPRED i kraft, jag uppmanar alla motståndare att i en månad sluta köpa film och musik samt att sprida denna uppmaning på varenda blogg, debattsida och forum. En månad, från första till sista April till att börja med. Vilka är uthålligast? Folket eller bolagen? Vi kan göra vår röst hörd! MEDIABOJKOTT NU!

/J

Ipred

nu är de bara 22 minuter kvar tills Ipred börjar gälla. är det någon som faktiskt kommer sluta fildela upphovsrättsskyddat material? jag vet att jag inte kommer göra det iaf. jag kommer förmodligen använda mig av Ipredator men det kommer inte bli direkt. För er som inte vet vad Ipredator är så ska jag ta en kort förklaring.

Ipredator är en tjänst som www.thepiratebay.org har tagit fram. man får betala cirka 50 kr/månad för den men då får man en ordentligt krypterad uppkoppling som säkrar alla överföringar. det medför att alla som letar efter oss får först kämpa sig igenom den muren och sen så sparas ingen trafik. så då måste de först hitta en specifik person bland de miljontals som kommer använda sig av det. och sen måste de få reda på identiteten på personen. allt detta görså att de förmodligen inte kommer att bli en sak de kommer ha råd att göra.

/J


Middag.

det var länge sen jag såg denna för första gången och många har säkert redan sett den men jag måste säga att det är hyffsat vidrigt.. man tappar lite matlusten.

Det hela startade med att en pytonorm försökte äta en alligator men pytonormen måste ha glömt att den behöver döda bytet innan den sväljer det.



Det hela slutade iaf med detta. en orm i 2 delar (den dog nog^^) och en kvävd alligator halv utstickande ur kroppen på ormen.


/J


Syra

Syror vet ni alla vad det är hoppas jag. vissa syror är farliga och vissa är inte det. vissa äter vi och vissa kan man få i sig men dessvärre bara en gång ^^ jag satt och kollade runt lite på internet efter nåt roligt eller intressant att läsa. och jag hittade en artikel om en kvinna som efter att ha tackat nej flera gånger till att gifta sig med en man. så tillslut så tröttnade han och kastade H2SO4 (Svavelsyra) över henne och det gav henne extrema bränn/frätskador som även gjorde henne totalt blind på båda ögonen. nu efter 5 år och 17 operationer så är hon fortfarande blind och hela ansiktet är ett enda stort ärr.. helt sjukt.. men det är faktiskt inte det enda sjuka i den här historien. utan det sjukaste kommer nu. hon har varit uppe i en rättegång nere i Teheran där han har blivit dömd att behöva vara med om samma sak. alltså så ska de droga ner honom, vakter ska hålla i honom och en läkare skall se till att hans ögon är totalt öppna. hon ska då känna sig fram till hans ögon och droppa i 20 droppar H2SO4 (Svavelsyra) i vardera öga.

jag säger inte att han är värd nåt annat men är det inte precis nu som man märker att samhället på vissa ställen i världen är helt ute och cyklar. ska vi sitta och straffa folk med samma sak? ska vi vara lika dåliga som den första gärningsmannen? det tycker inte jag. utan jag tycker att han isåfall skall få livstids fängelse med vatten och bröd eller kanske dödsstraff.. men jag tycker det är HELT fel att hon ska få göra en sådan sak på honom.. även om han inte är värd mer egentligen.

Har någon nån annan åsikt så kommentera gärna!


/J

Näst sista dagen

Idag så var det den sista dagen på teorikursen men den näst sista kursdagen. vi har en dag när det är konditions och löptest. än så länge så är testerna väldigt enkla men om man ska uppåt i nivå så blir de riktigt svåra faktiskt. jag vet inte riktigt vad det är för tester då men nu så är de extremt enkla iaf.  men dagen idag bestod av mer teori och sen en del praktiskt angående AD:s (Assisterande Domare). det var kul och intressant att få reda på vad för saker de faktiskt utför utan att man som spelare eller publik märker det.

Vi fick dessutom reda på att matcherna som vi skall få vara AD på (gamla namnet är linjeman) är under planering och att de redan hade 2 matcher där vi ska få vara med. jag hoppas på att jag får en av dem.

att vara AD är ett svårare jobb än att vara HD (huvuddomare). man har flera saker man måste hålla koll på samtidigt som man måste hålla sig lite i bakgrunden så att man inte går in och styr och ställer så att HD:n får problem. men det ska bli kul att testa på och fortsätta utveckla sig:)

/J

Kurs

Idag så har jag som jag sa igår varit på domarkurs. det var riktigt najs faktiskt, man har fått reda på en massa saker som man inte hade en aning om att de faktiskt existerade:P även om man tillämpar en hel del utan att tänka på det. dagen började i uppsala på Scandic hotel Nord med en andra frukost, vid 9 snåret så samlades vi i konferenssalen och började kursen lite smått.. dagen flöt på och avslutades med en bettingkavalkad  där vi satsade en hel tia var;) jag var den enda som var tråkig nog och trodde på 0-0 mellan Sverige och Portugal. men vad blev det då hörni? 0-0 ! haha;) får se vad dem säger imorrn^^ men nu sitter jag och typ sover.. och jag ska upp vid 06:20 så jag går och lägger mig nu!

Ciao!

/J

Dagen innan

så nu står jag här, dagen innan jag ska iväg på min domarkurs. jag har dömt i flera år och har dömt alltifrån 6 åringar till korpen och veteranlag. det är något av det roligaste jag någonsin gjort faktiskt. man får en helt annan syn på fotbollen och man får en helt annan kontakt med spelare och ledare. Ibland så är den ju inte så bra tyvärr men det är en del av charmen med det också enligt mig. man får träna sig i att kunna ta beslut snabbt och sen förklara varför och kunna stå för det även om man senare märker att man faktiskt har gjort fel, jag har fått uppfattningen att de flesta faktiskt är väldigt nöjda efter matcherna som jag dömt, det var så jag fick denna kurs som jag skall gå  och de efterföljande. en av de högt uppsatta domarna i upplandsfotbollsförbund såg mig döma och kom fram efter matcherna jag dömde då. han ville att jag skulle ta några domarkurser för att jag hade domaryrket i blodet^^  så han har fixat allt till mig och jag behöver bara åka dit och vara med och bli godkänd. vilket är riktigt najs! men nu ska jag fortsätta jobba här på friskis så hörs vi senare ikväll!

Ciao folks!

/J

Träning

Så har man gjort sin första fotbollsträning på HUR länge som helst. jag har inte direkt varit sugen på fotboll efter skadan som Andreas "Benknäckarn" Mattsson åsamkade mig. men de senaste 2 månaderna så har dragningen efter fotboll bara ökat och nu så kunde jag inte hålla mig längre så jag åkte iväg och tränade.

Jag var helt sjukt ovan med bollen, både med händerna och fötterna. men det kommer nog:) har som sagt knappt rört en boll sen den 17 juni förra sommaren. men efter omständigheterna så gick det väl helt ok:P det var riktigt kul:) träffa gänget igen och lite nya, och dessutom få spela lite boll:P

Nästa träning är på tisdag och då vet jag vem som kommer vara närvarande. dessutom så ska jag med på träningsläger mellan den 17 och 19 April. på Åland. få spela på konstgräs inomhus! den hallen är grymt fin och helt underbar att spela i.

nog snackat om detta.

Ciao
/J

Träning

Nu rullar jag iväg till min första fotbollsträning sen nyckelbensbrottet i Juni förra året!

Skriver senare om det!

/J

Bloggämne

jag funderar på vad jag ska bygga min blogg på, jag sitter nu bara och skriver om min skolvardag medans jag funderar, men jag har tänkt att lägga in lite sport och träning och sådant, vardagen kommer det skrivas om helt klart men jag ska försöka bygga mina inlägg runt de 2 ämnena med vissa utsvävningar.

Högskolan

Vi har idag haft en såkallad framtidsdag på skolan, jag själv tycker att det är ganska intressant med alla olika högskolor som man kan välja mellan, men valet är inte jättelätt kan jag direkt konstatera. jag har länge varit inne på att söka till antingen Linköpings högskola, Luleå eller Jönköping. efter att ha lyssnat på deras seminarer så har jag bestämt mig för att jag skall söka in till jönköping. jag kommer iofs säkert söka till flera andra också. fördelen med högskoleansökningen är att om man blir antagen så är det bara att avsäga sig platsen om man inte vill ha den så tar en reserv den platsen direkt. vilket ger en möjligheten att söka jobb under tiden och senare välja om man vill jobba eller plugga eller kanske resa. Jag tror att jag faktiskt har valt högskola även om jag inte kommer börja plugga direkt efter sommaren. jag kommer jobba i ett år och kanske läsa lite småkurser för att bredda mina kunskaper och öppna fler dörrar till mer utbildningar, efter det så kommer jag söka in till en högskola, Jönköpings högskola ser det ut som att det kommer bli för min del. de har väldigt många kurser som jag vill läsa och de har ett bra internationellt kontaktnät för utlandsstudier och sådant (en av Sveriges främsta skolor inom utbytesstudentgrenen). lite andra positiva saker med Jönköping är att jag har släkt där nere och det är samtidigt en stad som är under enorm utbyggnad pga.
 studentökningen som har skett de senaste åren där nere. fler och fler söker sig till Jönköpings högskola pga. det jag sa tidigare, just nu är det cirka 10000 studenter som studerar där varav 1300 är utbytesstudenter. den totala mängden människor är 125000 så det är alltså en hel del studenter som springer runt där.

Staden är dessutom väldigt fin med en hel del olika saker att göra, sjöar, gym, fotbollsplaner, jympahallar och massa mer saker. Jönköping är dessutom en av Sveriges restaurangtätaste städer, massa fik finns dessutom och en hel del uteställen.

 Det var lite om Jönköping och där jag funderar på att plugga vidare sen!

 /J

jävliga program

här sitter man och ska försöka vara en datanörd tillsammans med Adrian genom att spela lite Dota, men nu är det ju så att det har kommit ut en ny uppdatering men när jag skall installera den så får jag bara ett error... men aja efter att jag nu har suttit i Registret och pillat lite så fick jag iaf det att funka, så nu sk a vi snart bli lite nördiga ikväll^^ vi måste fira att vi inte har nåt att göra i skolan imorgon xD

/J

Ekonomi

så var jag här igen, inne på ekonomispåret. jag skrev ju igår om att världen har gått back cirka 400 000 miljarder kr. men det finns faktiskt positiva saker i denna kris också, de flesta fonder har gått nedåt (jag har tappat cirka 50% på mina fonder sen i början av oktober) dessa 50 % är ingen ovanlighet just nu men det finns undantag.

Edit: fonder går som sagt upp och ner under åren som går och det är egentligen ingen fara alls om de tappar i värde nu, för låter man dem ligga kvar så kommer de att gå upp i värde igen tids nog.

Rysslandsfonderna har gått uppåt med cirka 19 % bara under det första kvartalet iår. även polen och övriga östeuropa har gått väldigt bra. så de som har satsat på dessa fonder har gjort en jättevinst under samma tid som majoriteten av världsbefolkningen har gått back.

jag tycker det är lite synd att man inte har satt sig in ordentligt i allt sådant där innan detta hände. hade man gjort det så hade man faktiskt kunnat tjäna sig en hacka på denna kris. men man ska nog inte se det alltför negativt heller. Fonder är ju som sagt en säker sparform och om de tappar i värde (du kan inte förlora mer än vinsten) så får du råd att köpa fler andelar än om de har ett högt värde, vilket resulterar i att när de väl går upp i värde igen så kommer man ha fler fonder och det kommer då ge mer avkastning.

men nu har jag engelskalektion så vi hörs senare!

/J

palla..

just nu så sitter jag här och skriver det sista inlägget för denna kväll, sitter och lyssnar på Jaewon - Some kind of hero
det är en riktigt skön låt, en kille från Norrtälje faktiskt. så extra cred till honom!  Imorgon bitti så ska vi köra ett step-up pass på idrotten men mina benhinnor vill inte precis som jag så vi får se hur det går:/ annars så besöker jag gymmet på skolan istället.
aja jag skriver imorrn igen och berättar mer!

Ciao och godnatt

/J

400 000 Miljarder.

är det någon som förstår den summan? jag gör inte det, det vet jag. men det är summan som finanskrisen har kostat världen hittils. men det kommer kosta så enormt mycket mer, antalet personer som lever under existensminimumet (2 Dollar per dag) har ökat kraftigt och är nu 1,5 Miljarder människor. mellan 30 och 50 miljoner jobb har försvunnit och Staden Detroit i USA har snart gått under. om man kollar på världens bnp och jobbutveckling så är det den värsta tiden sedan andra världskriget. helt sjukt tycker jag, hur allting kan rasa så fort och bara fortsätta rasa. Länder lägger ut enorma krispaket för att rädda företag men de får bara tillbaka resultatet att cheferna tar ut enorma bonusar.

T.ex. i USA så har Barack Obama fått igenom ett enormt paket på 900 miljarder dollar (har jag för mig) nu kommer det fram att chefer för många av bolagen har tagit ut bonusar på upp till 160 miljoner kr. helt sinnessjukt! som tur var så har Obama reagerat starkt mot det och jag hoppas att det slutar med att cheferna både får lämna tillbaka pengarna och får sparken. vi kan nog säga såhär. de har irriterat HELT fel person^^ 

men det finns faktiskt en positiv sak med detta, det är att vi som går i gymnasiet nu och högskolan, vi kommer komma ut i arbetslivet när högkonjukturen kommer igång igen, så jobben kommer förmodligen komma ganska perfekt till det!

Men vi hörs senare eller imorgon!

Ciao
/J

Mysig lördag

Lördagen tillbringade jag med älsklingen hemma hos henne, jag käkade hamburgare och hon käkade kebab till middag,kvällen fortsatte med Paprika, gurka, dipp och även popcorn, grymt gott! och inte så farligt onyttigt:) vi kollade på robinson, american pie 2 och en del av bolt:P den sistanämnda verkar faktiskt vara rätt skön men vi orkade inte ;P får titta klart på den en annan dag:)

/J

Fredag

Fredagen spenderades först med släkten och Isabella, vi firade 2 av mina bröder:) Björn har precis fyllt 16 och Mattias e nybliven tonåring. sen vid 7 tiden eller nåt sånt så åkte jag och Isabella iväg, jag lämnade henne hemma och drog vidare till Adrian, där Adrian, Hedda, Emma, Ellinor, Annika och Kim väntade. vi satt och körde Singstar i några timmar och avslutade med att prata i typ 1-2 timmar. tyvärr så kunde inte Pata vara med men han led väl inte alltför mycket, eller hur Patrik?;) vi hade iaf det riktigt trevligt! måste helt klart göras om!

/J

Hyra

Jag har suttit idag och kollat på kostnader för allting hemma och så, det finns hur många olika exempel som helst men jag tycker att konsumentverkets verkar vara den mest välgjorda.  man börjar känna ett litet tryck efter att börja betala hemma, även om föräldrarna faktiskt är underhållsskyldiga ända fram tills man gått ut gymnasiet (upp till 21 år).  men som jag sa så börjar jag känna det trycket iaf, så jag har kollat runt lite och jag kommer fram till att en kille som är 18-19 år kostar upp till 4000 kr i månaden.. och då har jag inte räknat med försäkringar. efter det så känner jag ett ännu större tryck på att börja betala hemma... även om jag inte "behöver" det... jag känner det ordentligt nu också pga. förändringarna som är pågång och allt sådant med familjen..

här finns länken till filen i .pdf format. Koll på pengarna 2009

/J

ännu en negativ nyhet

idag så var jag för ovanlighetens skull uppe på gymmet ;P  morsan skulle komma dit lite senare och köra lite Core. men när hon var färdig så började vi prata och så fick jag reda på att bilen som hon krockat med ett råddjur med inte är någonting att laga.... så just nu står vi utan bil... och med en massa andra saker som är åt helvete... men det kanske är meningen, en totalt ny start för alla iblandade? för efter regn så kommer ju solsken som man så fint säger.. så vi får hoppas på att det gäller i detta fall också:)


Btw, Krya på dig Ingela!

/J

liv?

Varning för ett ointressant och drygt inlägg^^

Finns det liv nån annanstans än här ? det är en fråga som jag och de flesta på jorden har ställt sig tror jag. kommer vi någonsin få reda på det? så många fråga som vi inte kan besvara.

När vi för första gången tog oss ut i rymden så var det av flera anledningar, det kalla kriget var mitt under sitt mest kritiska läge, 2 supermakter ville visa styrka för den andra och skrämma den, detta gjordes bland annat genom att man försökte ta sig ut i rymden. Ryssland var först, både med en farkost i rymden och en "bemannad" (det har även gått rykten om att det var en människa som skickades upp men aldrig kom tillbaka). Detta satte grillor i huvudet på amerikanerna, President Kennedy lovade att de skulle vara en människa på månen innan 1960-talet var slut. Så blev det också, (även om den har ifrågasatts på flera sätt). Nog pratat om historien.

Som de flesta vet så håller flera länder på att bygga en station långt där uppe, USA och Ryssland är 2 av de största aktörerna och de har här i veckan efter en hel del förseningar skickat upp Rymdfärjan Discovery. Igårkväll (17 Mars) så gjorde den en lyckad dockning med Rymdstationen ISS.

som ni säkert har märkt så tycker jag att det är rätt så häftigt och intressant. vi får chanser att studera en hel del olika saker som vi inte kan göra här på jorden och det ger även oss en hel del positiva saker i realtid här nere på jorden.

Att få åka upp sådär skulle jag mer än gärna göra! det är en sak jag absolut skulle vilja göra, sväva där uppe i cirka 27000 km/h och se hur jorden ser ut och hur solen, månen och allt annat man kan se därifrån ser ut. vilken frihetskänsla.

Vi kanske aldrig kommer få svar på frågan om vi är ensamma i universum, men jag tycker att det är ganska självklart. det måste finnas mer intelligent liv än vi själva. det är ju så ofattbart stort där ute.

Jaja slutsnackat om min lilla dröm och mitt lilla funderande. nu ska jag sova och tagga inför provet imorgon!

Godnatt
Ciao
/J

Ger upp

nu ger jag upp! nu har jag pluggat kemi alldeles för mycket! jag ska ha prov imorgon och jag känner mig extremt osäker på det jag ska göra men jag orkar inte längre... nu får det gå precis som det vill. 

Dagen har inte varit så intressant direkt.. jag vaknade och pluggade kemi, åkte till skolan och var på en lektion, sen åkte jag hem och pluggade kemi tills nu typ.. jag vill träna men har inte kunnat, men jag får väl ta det som min lediga dag denna vecka eller nåt:P

Ps. Älskar Isavbella

/J

Trög marknad

Ja vad säger man, nu har dem överträffat sig själva igen.. jag tror det flesta har hört talas om termen "Subprimelån". om inte så ska jag dra en kort förklaring först.

Subprimelån är ett lån som under senare år har blivit ett väldigt välanvänt lån, speciellt i USA. vanligtvis så går banken igenom hur betalningsduglig man är och hur mycket tillgångar man har och ger efter det ett låne och ränteförslag till privatpersonen, de ger alltså inte ut pengar om man ser att personen inte kommer att kunna betala av lånen och samtidigt överleva. det är där skillnaden mellan Subprime och vanliga banklån kommer in. I ett subprimelån sålånar banken bara ut pengar genom att kolla hur mycket alla tillgångar är värda och inte på hur personen kan betala tillbaka, det gör att när det inte går att betala så tar banken tillslut huset och allt personen äger om det vill sig riktigt illa, vilket nu har kört USA:s ekonomi i botten och det har även gjort världens ekonomi väldigt dålig. (det är bara en del av det men det är en av de största delarna) Allt detta har gjort så att ingenting går att sälja, Framförallt i USA. inga mäklare kan sälja hus eller lägenheter, inte ens de som har pengar köper för tillfället. så nu har mäklarna kommit med en ny ide till en viss grupp av människor. för varje hus som säljs. man kommer att ge en Ferrari F430 Spider till varje person som köper ett hus. det tycker jag är rätt najs men samtidigt så är det en väldigt desperat handling, men  vad är det man säger ? desperata situationer kräver desperata handlingar.

Det lite jobbiga för oss "vanliga" personer är att husen går på cirka 30 miljoner kr och uppåt... det är ganska trist^^ det skulle inte ha varit helt fel att få med en bil som är värd cirka 1,2 miljoner !


Ferrari F430 Spider. Värde cirka 1,2 miljoner kr
490 hk vid 8500 v/min
Toppfart: 315 km/h Acceleration
0-100 km/h: 4.0 sekunder.

/J

Övertalad

Då har jag blivit övertalad till ännu en sak^^ att bli medlem på denna sida och hålla på.. försöker just nu få reda på vad allt går ut på men det är väl som vanligt "fler läsare" och sådant som man vill försöka skaffa sig.
får se hur det går med det^^
/J
Följ min blogg med bloglovin

Datorkommunikation

Sitter här i datorsalen med Patrik och Dan.. vi funderar på om vi skall gå på datorkommunikationen eller inte.. vi sitter och surfar runt lite, skriver engelska och disskuterar IPRED lagen och religion^^  en fin liten blandning^^ ne nu ska vi fortsätta med våran extremt välanvända studietid ^^

/J


Söndag

dagen började som jag berättade tidigare, jag åkte in till Norrtälje och simmade och så, men det var så jäkla trångt i bassängen så det gick inte att simma:S helt värdelöst.. aja efter bara 500 meter så gick jag upp och rakt in i ångbastun. sen så bar det av till restaurang Antep för att prata lite med ägaren om att ha min studentlunch eller vad det kallas där, han var väldigt poisitv och ville bara ha datum och tid så skulle han lösa resten:) sen så bar det av upp till gymmet, tyvärr så hann jag inte gymma innan spinningen, men jag har tillräckligt med träning i veckan tror jag:) så får ta igen det då.
Spinningen gick riktigt bra och var grymt skön! att känna mjölksyran i benen och svetten rinner, det är en helt underbar känsla. ni som inte gör sånt regelbundet borde börja med det, man mår riktigt bra och man får enorm energi av det.

Btw, innan jag simmade idag så prövade jag på en vattenmassagesäng, det kostade 20 kr för 20 min så jag var tvungen att pröva den. den var faktiskt helt ok men för att den skall göra ordentlig nytta så måste man ha riktigt ont genom träningsvärk eller annan muskelvärk, jag hade inga direkta spänningar i musklerna förutom skuldrorna men det va skönt och avslappnande i alla fall.

Det var min dag i stora drag och nu sitter jag och ska väl snart sova tror jag, morgondagen börjar med kondition och Ki-box.

/J

skön söndag?

Sitter här nu och ska strax iväg för att bada med ena brodern och morsan, jag vill både gymma och köra spinning också men jag vet inte riktigt hur jag ska komma hem efter.... bilen kan jag inte låna idag.. men aja jag får åka in och bada och sen får jag hoppas på att jag kan köra lite spin puls iaf, måste ha lite mer kondition! får köra extra mycket gym imorrn istället!
Nu ska jag dra iaf ! skriver senare.

Ciao
/J

2½ men

Jag sitter och kollar tv och jag måste nog ha sett det absolut bästa 2½ men avsnittet någonsin! ni som inte kollar ni begår enorma misstag varje gång det kan jag lova^^ (Jag vet att du absolut inte gillar det Älskling^^)

/J

Träning

Ja nu sitter jag här och har ett enormt träningssug igen men jag har lovat mig själv att inte träna idag. (låter kanske lite sjukt men så är det) jag kunde ju komma igång med träningen förra veckan och sen dess så har jag tränat varje dag, igår tänkte jag ha min lediga dag men eftersom det blev jobb och jobbet innebär att skotta snö, vilket blev i cirka 12 timmar igår. så igår blev det inte ledigt heller, min förra vecka bestod av

Tisdag: Gym
Onsdag: Gym
Torsdag: Gym
Fredag: Gym
Lördag: Gym
Söndag: Gym
Måndag: Gym
Tisdag: Gym (bara uppmjukande av hela överkroppen) + Spinning
Onsdag: jobb
Torsdag (idag): Ledigt

Detta var min vecka:) riktigt skönt! så imorgon bär det av igen till gymmet !

/J

Vissa dagar

Vissa dagar borde man inte gått upp ur sängen. Idag visste jag att jag hade kemiprov men jag har inte kunnat förbereda mig tillräckligt så jag tänkte prata med läraren om att flytta det provet, sen skulle jag göra projektarbete med Adrian. men nu när jag ska sätta mig  i bilen och åka så märker jag att när jag gick hem som en zombie igår så glömde jag körkortet på jobbet.. vilket betyder att jag inte kan åka in.. några bussar passar inge bra så det går inte med det heller..

men nu ska jag iaf försöka göra lite av det jag kan göra här hemma och sen ska jag även plugga lite datorkommunikation inför provet imorgon.

/J

Lång dag

Ja vd ska man säga mer än att min dag har blivit extremt lång, igårkväll så ringde farsan och frågade om jag på något sätt skulle kunna jobba idag för att de behövde verkligen hjälpen, och jag kände att eftersom det precis är en ny period och jag har Idrott och Hälsa B där , en av lärarna är borta och jag behöver dessutom pengarna något enormt för vissa saker.

så när jag sa ja så fick jag reda på att jagskulle behöva börja klockan 4 i Vaxholm som SENAST. så jag tänkte att jag skulle försöka få lite sömn så jag gick och la mig vid 22:00, men hjälpte det ? jag var riktigt trött men jag kunde inte somna, sista gången jag kollade på klockan så var den 00:15. men jag somnade iaf tillslut, men klockan ringde 02:22 och då var det bara att gå upp, farsan och jag åkte iväg mitt i snöstormen och tog oss till Vaxholm. när vi kom fram så fick jag en bil och vi började jobba lite innan 4 snåret.

det var rätt så mycket sjukt som hände under denna dag, en sopbil körde utför ett stup rakt ut mot havet men på något sätt så lyckades han få sladd på rätt sätt så när han slog i marken så stog bilen upp ochhan kunde fortsätta köra vidare på marken som han då stod på. På samma ställe som han körde ut så kom det en personbil och gled ut också men bilen kom inte hela vägen ner den heller som tur var.

ja dagen gick vidare och efter en andra frukost vid 07:00 så jobbade vi på och klockan blev 10 (jag började bli hungrig igen) så jag fixade lite bananer som jag käkade upp typ direkt, Lunchen blev vid 12, maten bestod då av cirka 700 gram pasta med skinka och nån sås till (2 st vanliga matlådor som man kan köpa på Ica). Dagen rullade på och tiden försvann ganska fort, lite efter 4 så slutade vi och jag var hemma till klockan 18. så nu sitter jag här och känner att jag borde sova så det är nog det jag skall göra. men jag ville bara säga att det har varit en helt ok dag även om jag bara sovit 2 timmar och jobbat 12.


Ciao

 Btw, Jag hoppas den dråpmisstänkte läkaren blir friad på alla punkter och senare får upprättelse på alla sätt hon kan!

/J

Sometimes

Överkörd, det är vad du skulle bli och du vet om det. jag har haft lust flera gånger att säga vissa saker till dig och totalt köra över dig. Jag skulle inte behöva ta till några andra medel än det, du är en fjant som bara är ivägen. så ett tips till dig, Move out the way when I'm Passing through.

/J

Dagens bästa

en liten pojke kommer in till socialjouren och ber om hjälp med att hitta någon att bo hos, kvinnan bakom disken frågar
- Kan du inte bo hos din mamma?
pojken svara
- Nej hon bara spöar mig..
- Hos din pappa då fråga expediten väldigt förvånat.
- Nej jag vill inte han bara spöar mig också
Expediten frågar då
- Men vart vill du bo då?

- Jag vill bo hos AIK, för de spöar ingen!

Absolut skönaste skämtet idag, berättat av Teddy vid frukosten imorse på jobbet!

/J

Bädda sängen

höll precis på att bädda sängen och var precis klar med täcke och lakan, så jag skulle börja med att trä på örngotten på kuddarna.. men vad märker jag då? jo jag har trott att jag tagit 2 örngott men det är 2 st barnsängslakan! xD och när jag tittar efter örngott i skåpet igen så märker jag att det faktiskt inte finnsnågra rena! jag blir galen^^ jaja jag får se hur jag ska lösa detta nu:)

Godnatt med er gott folk!

/J

Kvällen

Nu sitter jag här igen, klockan är mycket och jag har fortfarande inte gått och lagt mig.. jag vet att jag borde ha sovit för  minst  en timme sen men när man vet att man har sovmorgon så blir det alltid så att man sitter uppe för länge och sover ändå för lite. jag har en egen liten idé som de borde införa i skolorna. man har inga sovmornar utan man slutar helt enkelt tidigt istället, det är så mycket skönare att veta att när man kommer hem så kan man göra massa saker, man hinner t.ex. med att träna, träffa kompisar/flick/pojkvän och man hinner även ta det lugnt och vila upp sig. det negativa är att man får sova kortare men är det ett problem egentligen? jag tycker iaf inte det, man går och lägger sig tidigare och får sova de "rätta" timmarna och man blir mer utvilad, dessutom så får man de viktigaste timmarna som är innan 12 på dagen för att få både sol och luft, man blir piggare i längden och mår på så sätt bättre.

Jag mår rätt så bra faktiskt måste jag säga, eller ja jag mår iaf bra på vissa plan. men de negativa tycker jag att vi lägger åt sidan nu. jag har äntligen kommit igång med träningen och det är helt underbart! på de senaste 8 dagarna så har jag varit på gymmet 7 ggr, jag känner hur jag får mer och mer energi och blir piggare av det. imorgon blir det Spinning med älsklingen :) kanske blir det till och med 2 pass, jag känner för det just nu men vi får se hur det blir imorgon, får se om hon vill vara med på det eller om hon vill åka hem, det bestämmer vi då. jaja nu har jag pratat på om detta ett tag så nu ska jag försöka lägga datorn och sidan och bädda sängen innan jag kryper ner och sover lite.

Btw, jag fick brev från Svenska fotbollsförbundet idag där jag fick reda på att jag skall få gå de domarkurser jag vill, jag har dömt fotboll i cirka 3 år nu men har inte fixat någon utbildning än. jag tycker att det är grymt kul att döma matcher och helt ärligt så är min största dröm att få springa in med 2 landslag inför en fullsatt arena och veta att inom de närmaste 2 timmarna så kommer jag att se till att ett  lag blir världsmästare på ett rättvist sätt, låter inte det som en hyfsad dröm? jag tycker iaf det!

ciao!
2 månader med Isabella idag <33
/J

Sverige!

Nu kommer här en av mina spelrecensioner.  (Varning för er som inte är intresserade av spel )

Empire - Total War är det som skall utvärderas.

för det första så måste jag säga att Total war serien är nog den absolut bästa spelserien i Strategigenren någonsin!
aldrig någonsin så har något företag lyckats göra allt så verkligt och så välbalanserat utan att man måste vara en expert på spelet för att kunna spela det.

aja fram till recensionen nu.

denna spelserie började  före romartiden och har nu utvecklats till ett fulländat strategispel. om jag inte minns fel så är det det 5:e spelet i serien och det utspelar sig mellan sent 1600-tal och tidigt 1800-tal. förut så slogs man med svärd och sköt pilar med båge (eller armeerna man styrde gjorde det) men nu så har det utvecklats till musköter, kanoner och även stora fartyg (som jag ska berätta lite mer om senare). Styrningen är precis som i de föregående Total war spelen men det har utvecklats lite fler finesser, såsom att du kan be dem marschera rakt fram genom att hålla in en liten knapp.. det kanske inte låter så speciellt men det ger dig en väldig känsla och det gör det ävenmycket lättare att flytta stora trupper så att de fortfarande står på samma sätt som innan. det har även lagts till saker som att du kan barrikadera hus för att få mer skydd för dina enheter på slagfältet. sen kommer vi till det jag skulle ta om sjöslag och liknande. det har aldrig funnits ett fungerande sätt att urföra sjöslagen på utan man har alltid fått en uträkning på hur det faktiskt gick. flera olika företag har gett sig in och försökt göra fungerande sjöslag där man själv styr fartygen och skjuter när man själv vill.men ingen har riktigt lyckats. men det är något som Creative Assembly har lyckats grymt bra med, striderna är enormt svåra att kontrollera pga att det är så många faktorer som spelar in men med vissa hjälpmedel som de har lagt in så blir det helt klart en riktigt rolig sak, och man ser fram emot det varje gång man spelar.

btw, en sak till. man kan för första gången spela som Sverige vilket är riktigt coolt, man får en sorts moderlandskänsla ^^ och den tilltar ännu mer när man hör hur sina egna enheter pratar Svenska.

jag vill ge detta spel 4 av 5 i betyg. varför det inte blir en 5a är för att spelet är väldigt likt de förra spelen och det är inte så stor skillnad i allt. men i det stora hela så är det ett grymt spel!

/J

träning!

jag höll precis på att skriva ett inlägg när jag såg att jag måste åka iväg till träningen:P morsan försökte precis slippa men fan eller! men jag skriver inlägget senare istället:) Ciao!

/J

vad händer?

har inte bloggat på några dagar nu.. det beror på att jag har haft en del att tänka på som har gjort mig rätt så nere... men nu skall det bli ändring på det!

jaja nu ska jag skriva det jag ville skriva.

jag undrar vad som händer... förstår du inte? varför kan du inte se felen du gör? kan du inte bara försöka vara positiv till någonting? det spelar ingen roll vad man gör så är allt fel! och det där j*vla drickandet, det förstör så förjävligt! lägg ner det, jag lovar att det är hälften av alla problem, kan du inte bara förstå det? för min skull eller för vår skull. du förstår inte hur nära det är.  Jag vill att allt löser sig men för det så krävs det en enorm ansträngning från din sida. Jag skulle kunna göra vad som helst för att det ska bli likadant som förut men för att jag ska vara beredd att göra det så krävs det att du tar första steget. Snälla, kom ut ur ditt skal och väx upp! 

/J

Operation ***** *****

Så har den startat, tyvärr kan jag inte säga vad det är ännu mer snart så kommer ni få reda på det, vi är alla lite småskrajja egentligen men vafan! man lever bara en gång och då måste man pröva på lite olika saker. hehe^^

btw, sen får vi se hur det går med en annan sak den 15 April!

/J

första bilen?

nu är det såhär att jag snart måste införskaffa mig ett eget åk, problemet är att jag inte vet vad jag ska ha och hur mycket jag kan lägga ut men jag har hittat 2 alternativ nu iaf. Rod Stewart ska sälja dem så jag tänkte att jag kan ju ta över dem för en liten nätt summa:)


2007 Lamborghini Gallardo Spyder.
Värderad till cirka 800 000 kr

denna t.ex. fast den måste lackas om så
då har jag tyvärr inte råd att köpa den:/  ;)

annars så funderar jag på den här lite längre ned.

2005 Ferrari 575 Superamerica FIA.
Värderad till cirka 1 000 000 Kr.

problemet med denna är ju att den är lite
för gammal(A) lixom man kan ju inte åka
runt i en 05:a ;)


Nej nu ska jag sluta drömma;P

Ciao!
/J

sossar...

Nu tror jag att toppen är nådd... först så kommer det fram att Jan Emanuel Johansson har försökt att hyra ut sin 2:a i centrala Stockholm för ockerpriset 10000 kr /månad och dessutom så har han skrivit in i annonsen att de som inte kan tänka sig att betala det inte heller skall ringa på lägenheten.. just det där är kanske en sak man kan låta gå om det är en engångsföretelse men nu kommer det fram att så sent som i November förra året (2008) så har han försökt hyra ut sin villa i Visby för 10000 - 35000 kr/vecka, alltså upp emot 140 000 kr/månad. är det bara jag eller är inte det HELT sinnessjukt?!

Det finns ingen lag om hur hög hyra man får ta ut men enligt den ideologin som han säger sig följa så ska alla få ha råd med en bostad och om man hyr ut i andra hand så skall man inte tjäna pengar på det, man skall alltså hyra ut för samma summa som man själv hyr för.  Dessutom så har det varit flera fall där privatpersoner har hyrt ut i andra hand och då hyrt ut för ett högre pris än grundpriset och där har det blivit ett enormt ståhej om att man inte får göra så och att det är oetiskt och fel. Frågan jag ställer mig då är. gäller inte detta alla och speciellt de som styr vårt land och som förespråkar allting? räcker det inte för nu t.ex. J-E Johansson med en riksdagslön på 52000kr/månad och sen miljoninkomster varje år i hans egna företag. måste han försöka tvinga folk att betala ockerpriser? som sagt, helt sinnessjukt!

falskt är vad det är! stå och predika om att alla ska ha lika och säga att man inte ska göra si och så och så går han själv och gör PRECIS det. Falskt och dåligt, jag hoppas att han inte får komma in i Riksdagen efter detta, jag hoppas att det blir ett tillräckligt stort tryck på riksdagen så att han inte kan sitta där. Kom igen nu Mona, ta ditt ansvar som partiledare! Sparka ut honom, eller låt honom sitta kvar om du vill det, det kanske är bäst för Sverige i längden. För om han får sitta kvar så kommer Rösterna att gå till andra partier när vallokalerna öppnas.

/J

hyffsat stort.

Nu kommer de snart visa världens största guldmynt här i Sverige, närmare bestämt i Stockholm. myntet är värt cirka 27 miljoner kronor och väger 100 kg.

'
Myntet är 50 cm i diameter och är gjort av 99.99% rent guld.

ganska sjukt om jag får säga det sj=) men jag skulle inte säga nej till att äga det själv!

/J

Influensa

Tamiflu, är det någon här vet vad det är? jag har iaf vetat det men jag ska dra en kort genomgång, Tamiflu är ett influensavaxin som Sverige och många andra länder i världen har lagt ner hundratals miljoner kronor på för att ha om t.ex. fågelinfluensan eller andra farliga influensor skulle bryta ut ordentligt så skulle vi kunna känna oss relativt säkra. men nu har problemet som vi haft de senaste åren med många sorters medeciner kommit inom denna del också.. bakterierna ändrar sig. de blir resistenta mot medecinerna. för redan ett år sedan så började man se ett mönster i att influensorna blev resistenta mot tamiflu, mellan 10% och ända upp till 67% runt om i världen, men redan i år så är den summan uppe i skrämmande 90%-100%. Tamiflu har alltså ingen verkan längre.. vi har vissa andra vacciner och medeciner men alla blir mindre och mindre verkande gentemot influensan.

Är det bara mig detta skrämmer? vi försöker rå på naturens krafter men vi blir hela tiden nedslagna. jag tror helt enkelt att naturen håller på att "lösa" vissa saker just nu. vi försöker desperat skydda så många vi kan men naturen gör så att vi inte kan göra det. vi forskar och forskar och forskar för att få fram mer och bättre medeciner men för varje medecin vi får fram så kommer naturen ganska fort med ett motmedel.

jag säger inte att vi ska lägga oss ner och ge upp och låta alla sjukdomar ta över, men det jag försöker säga är att iaf enligt mig så tror jag att vi snart kommer stå inför en pandemi av någon sort som kommer att slå hårt mot hela världen. som många säkert kommer ihåg så hade vi för några år sedan ett utbrott av fågelinfluensan eller annars kallat (H5N1-virus) om jag kommer ihåg rätt där. världen rustade för det men det bröt aldrig ut ordentligt, så alla andades ut. men hur kan man andas ut? det ligger ju bara och väntar på att bryta ut ordentligt igen. och när det bryter ut så tror iaf jag att det kommer vara ett enormt utbrott.. tyvärr.  nu kanske vi har tur men om man ser på det rent historiskt sätt så ser man att det har varit ett antal stora utbrott av olika sjukdomar som skördat många liv.

jaja nu ska jag sluta med min "världsundergångspredikan"  men jag tycker det är lite skrämmande, att vi faktiskt är så enormt små och hjälplösa egentligen.


btw. Joseph Fritzl är sjuk i huvet (det visste ni nog redan men nu har han överträffat sig själv). han har nu gått ut med uttalandet att han faktiskt är en bra fader. han anser att han är en bra far pga. att han faktiskt släckte lampan varje gång han våldtog sin äldsta dotter (cirka 3000 ggr). det gjorde han för att de andra barnen inte skulle se vad som hände.
är inte det sjukt ?!
Jag blir fan förbannad på att han får leva så bra som  han gör..

vad tycker ni?

Ha det bra, godnatt!
Ciao!

/J

Bogsering

Skoldagen idag var riktigt bra, jag kände mig ordentligt duktig när jag skrivit min kemilabbrapport klart och sen även lyckats riktigt bra på Datorkommunikationen (CCNA B).  så det bar iväg till gymmet efter skolan idag igen, jäkligt skönt måste jag säga, idag blev det triceps, mage och ben. efter att jag gymmat klart så åkte jag hemmåt i tron att jag skulle få käka middag och ta det lugnt men efter cirka 10 min så ringde Adrians mamma och ville ha hjälp, hennes bil hade stannat och hon behövde bogseras. så jag vände och åkte till henne för att hjälpa henne. så när vi väl var igång med bogseringen (jag satt i denbakre bilen) så började det bli lite problem, jag såg knappt nåt.. och även om jag bromsade fullt så var bilen martina satt i (min bil) lite för stark.. 4hjulsdriften drog iväg med bilen jag satt i även om jag bromsade fullt.. (inte kul ^^).  men när vi väl stannade så kom det en liten chock kan jag lugnt säga.. det började blinka blått bakom mig.. där stog en polisbil... det i sig är ju ingen fara men varningsblinkersen fungerade ju inte längre och vi hade inte Varningstriangel. så jag trodde typ att "där rök mitt körkort" men polismannen sa att det inte var någon fara och ville bara att vi kunde fortsätta bogsera in till nt. så till slut så kom vi fram till verkstan där vi ställde bilen:)

Det var min dag i korta drag, men jag kom iaf hem till halv 10 och fick i mig lite till mat (Martina bjöd på Donken;P)

Nu e jag hungrig igen så jag ska fixa nåt att käka=) vi hörs senare!

/J

Godkännande

nu har jag tyvärr blivit tvungen att börja godkänna alla kommentarer jag får på bloggen. pga ett antal oseriösa personer som har kommenterat.
Tråkigt men sant! jag hoppas ni andra fortsätter kommentera i fortsättningen iaf=)

/J

Veckan

Nu känner jag för att göra en summering av mitt lov, jag vet inte riktigt vart jag ska börja men jag försöker börja i ena änden och sluta i andra.

Lovet började med en riktigt mysig helg, jag och älsklingen åkte på bio på lördagen, där vi kollade nya Wallander. den var helt klart sevärd. på söndagsmorgonen så blev jag väckt av att pappa ringde och sa att jag skulle bli tvungen att jobba i Vaxholm under dagen, så det var bara att klä på sig och åka iväg med honom dit. när jag väl var där så fick jag en egen bil och så fick jag en minimal karta där alla ställen jag skulle skotta, salta och sanda var.  jag höll på att bli galen! jag har kanske varit i vaxholm 10 gånger och jag har kört där en enda gång. det var enkelriktat åt vilket håll jag än körde kändes det som:P som tur var så har man ju en "saftblandare" på taket så efter ett tag så tröttnade jag och drog på den och körde mot de reglerna(A). men efter 8 timmar av letande, skottande, sandande och saltande så åkte vi hemåt. måndagen och tisdagen fortsatte på samma sätt som söndagen men med skillnaden att jag nu faktiskt hittar inne i vaxholm:)

Dagarna har faktiskt varit riktigt sköna, man går runt där i kylan, fixar det man behöver göra och tjänar pengar på det=) är man kommer hem så är man iofs trött men vad gör det? man äter sover och jobbar dagen efter igen:) och man tjänar pengar på det!

Onsdagen spenderade jag hemma, jag spelade och kollade Champions league. Torsdagen blev också en soft dag, jag åkte och klippte mig, morsan slingade senare håret på mig också (blev riktigt nöjd). Fredagen blev även det en jobbdag, men när jag väl var hemma så hjälpte jag farsan att flytta ut lite saker ur lägenheten, på kvällen så jobbade jag på friskis. lite senare så kom Älsklingen och gjorde mig sällskap där:) vi bestämde att vi skulle gå och käka på Antep efter att jag hade låst och larmat. problemet var att det var inte det lättaste att larma den här gången.. kortläsaren vägrade ta mitt kort ordentligt så det tog upp emot 40 försök innan jag lyckades larma det ordentligt.. men efter det så bar det av till Antep, där vi som vanligt blev mottagna med bästa service! (om du inte käkat där så måste du göra det.) maten var grymt god och sällskapet var väldigt trevligt:)

efter att ha Skjutsat hem Isabella så var jag hemma runt 23 tiden och var då hyffsat trött men efter lite plågande så lyckades jag hålla mig vaken till 1 tiden tror jag.

sen så resten av helgen kunde ha varit roligare.

Btw tack än en gång för hjälpen med designen Sara =) (kolla in hennes blogg här http://tiger.blogg.se )

Aja nu är det tillbaka till skolan men vem vet, det kanske blir kul? jaja man får göra det bästa av det iaf:)


(L) Isabella

Ciao!
/J

RSS 2.0