Sverige!

Nu kommer här en av mina spelrecensioner.  (Varning för er som inte är intresserade av spel )

Empire - Total War är det som skall utvärderas.

för det första så måste jag säga att Total war serien är nog den absolut bästa spelserien i Strategigenren någonsin!
aldrig någonsin så har något företag lyckats göra allt så verkligt och så välbalanserat utan att man måste vara en expert på spelet för att kunna spela det.

aja fram till recensionen nu.

denna spelserie började  före romartiden och har nu utvecklats till ett fulländat strategispel. om jag inte minns fel så är det det 5:e spelet i serien och det utspelar sig mellan sent 1600-tal och tidigt 1800-tal. förut så slogs man med svärd och sköt pilar med båge (eller armeerna man styrde gjorde det) men nu så har det utvecklats till musköter, kanoner och även stora fartyg (som jag ska berätta lite mer om senare). Styrningen är precis som i de föregående Total war spelen men det har utvecklats lite fler finesser, såsom att du kan be dem marschera rakt fram genom att hålla in en liten knapp.. det kanske inte låter så speciellt men det ger dig en väldig känsla och det gör det ävenmycket lättare att flytta stora trupper så att de fortfarande står på samma sätt som innan. det har även lagts till saker som att du kan barrikadera hus för att få mer skydd för dina enheter på slagfältet. sen kommer vi till det jag skulle ta om sjöslag och liknande. det har aldrig funnits ett fungerande sätt att urföra sjöslagen på utan man har alltid fått en uträkning på hur det faktiskt gick. flera olika företag har gett sig in och försökt göra fungerande sjöslag där man själv styr fartygen och skjuter när man själv vill.men ingen har riktigt lyckats. men det är något som Creative Assembly har lyckats grymt bra med, striderna är enormt svåra att kontrollera pga att det är så många faktorer som spelar in men med vissa hjälpmedel som de har lagt in så blir det helt klart en riktigt rolig sak, och man ser fram emot det varje gång man spelar.

btw, en sak till. man kan för första gången spela som Sverige vilket är riktigt coolt, man får en sorts moderlandskänsla ^^ och den tilltar ännu mer när man hör hur sina egna enheter pratar Svenska.

jag vill ge detta spel 4 av 5 i betyg. varför det inte blir en 5a är för att spelet är väldigt likt de förra spelen och det är inte så stor skillnad i allt. men i det stora hela så är det ett grymt spel!

/J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0