Galen

Jag blir galen! jag måste vänta så jäkla länge på svar... det var ändå i fredags som jag gjorde illa mig... jag måste vänta tills måndag och jag håller redan på att få ryck! jag vill veta så jag vet vad jag har att vänta mig.

/J

valborg

Valborg är det imorgon.. men vad ska man göra? jag vill göra nåt men det är ingen som har kommit och sagt att dem ska göra nåt. jag ställde till och med frågan rakt ut i klassen idag för att se om det var någon som bestämt nåt, men jag fick bara en tystnad till svar.. så jag hoppas på att det kommer upp nåt innan imorrnkväll.

/J

Mösspåtagning

Så var det dags för mösspåtagning imorgon då! det ska bli rätt så trevligt faktist. även om jag tycker det verkar vara lite onödigt. men vafan! traditioner är till för att hållas vid liv så 30 min kan man offra =)









Det där är då min studentmössa som jag fick i förra veckan.

/J

Lördag

Lördagen tillbringade jag som sagt till och börja med på akuten. jag kom hem framåt halv 2 och började göra mig klar för att dra till Sara:) efter att ha letat mig ut till henne så satt vi och hennes föräldrar och käkade riktigt gott och pratade. extremt trevligt! det lyfte verkligen upp mig och mitt humör från botten till toppen. efter lite telefonterror så bestämde jag och Sara oss för att dra in till några som var på "på G", jag måste säga att det var inte det mest lyckade draget men iaf. medelåldern var väl 35 eller nåt sånt. men jag måste sammanfatta kvällen som en riktigt skön och trevlig kväll. jag hoppas att det blir MÅNGA fler av dem:)

/J

Båtbenet?

igår så satt jag på akuten.. jag kom in vid 09:50 och checkade in mig. tummen var då dubbelt så stor mot vad den borde vara... jag har 2 kassa bilder på det som jag kommer lägga upp men det syns inte så mycket på dem pga vinkeln. de misstänker att det är båtbenet som är av men det syns inte förens om en vecka.. om det är det så tar det mellan 3 och 4 månader att läka.

Skadan uppkom iaf efter cirka 15 minuter av första halvlek i fredags kväll. jag gled ut och tog bollen. men när jag hade den så sparkade en kille på min tumme.. kunde knappt röra tummen men jag vägrade sluta spela.. så jag fortsatte spela.. första halvlek så spelade vi inte så bra.. lite premiärnerver kändws inom alla och dessutom så hade vi en lågt stående sol i ansiktet som gjorde så att man inte såg någonting alls. vi föll för långt ner i spelet. men i pausen så pratade vi igenom det och gick ut och löft upp laget. det resulterade i att vi kunde trycka på och stressa dem mycket mer, efter cirka85 minuter så kom även vårt 1-0 som senare blev slutresultatet. vi borde ha kunnat göra några till mål men det är svårt när man missar från 1 meter.. men segern var iaf grymt skön även om den slutade med detta.



Bilderna på tummen får jag lägga upp sen. men de kommer.

/J

referat

referat om gårdagens match kommer senare. jag åker nu in till akuten för att kolla min tumme... jag hoppas på en kraftig stukning eller en spricka.  så jag kan gå på smärtstillande.. men jag har en stor jävla blå ring runt tummen så jag undrar det jag.....

aja vi hörs senare.

/J

Korruption

The piratebay rättegången som jag skrivit om tidigare kommer hålla på i flera år. det vet vi redan. för ingen kommer ge sig förens det är totalt försent. men just nu så ser det ut som att det kan komma att bli en ÄN längre rättegång. n ukommer det fram skrämmande information om hur domaren kan vara jävig.

Jäv är alltså att man har kontakt med den ena eller andra sidan på något sätt. t.ex. att man som den nuvarande domaren är medlem i flera grupper som försöker utöka upphovsrätten och försvara den. vilket blir en otrolig jävsituation gentemot de åtalade.

Man har frågat domaren om vad han tycker om detta och han svarar med att han inte är jävig alls. men det visar ju bara på hans bristande omdöme. jag citerar lite från en artikel från P3. "Tomas Norström sitter även i styrelsen för Svenska föreningen för industriellt rättsskydd, SFIR, som bland annat verkar för en starkare upphovsrätt"  Tomas Norström är då den anklagade domaren.

han har även gjort extrajobb åt en stiftelse där han jobbat som kollega till skivbolagens advokat.

Allt detta gör iaf mig RIKTIGT förbannad. om han är jävig som han nu säger att han inte är så påverkar det ju sjklart utgången av rättegången. och om det kommer fram att så är fallet och ingenting görs så kommer väldigt många tappa förtroendet för det svenska rättssystemet.

men även om han nu inte är jävig så anser jag och många andra att han inte borde sitta på den positionen han sitter på. det kommer alltid att kännas som att han är jävig pga. hans kontakter.  det finns flera situationer tidigare där domare avsagt sig rättegången för att det kan misstänkas att de kan sitta i en jävsituation. det har till och med varit situationer där båda parter har tyckt att det spelar ingen roll men domaren har ändå sagt ifrån sig rättegången. det för oss in på en annan del i det hela. Domaren är skyldig att säga till om den kan vara jävig. det är för att få ett så rättvist resultat som möjligt i rättegången.

nu har jag babblat på här väldigt länge men jag var bara tvungen. jag hoppas iaf att allt tas om med en ny domare för att slippa problemen med att det kan finnas jävmisstankar.

/J

Torsdag 23 April

som jag redan har berättat så har jag och Adrian presenterat vårt projekt idag inför teknik och även lämnat in slutrapporten (den slutade på 44 sidor) dagen fortsatte med att jag gick till gymmet, jag mötte två från laget som undrade hur jag orkade med att gå och gymma och träna fotboll och inte vila. men jag ser det inte som jobbigt. jag njuter mer av det. det är kul och skönt och man känner hur bra man mår. hur man hela tiden blir uthålligare och starkare. sen så blev det till att åka hem och käka mat och sen börja plocka ut saker ur rummet och ur garderoben.. innan det bar av till träningen för mig och broder min. och jag måste säga att jag är så SJUKT taggad inför seriepremiären imorrn. Träningen idag kändes riktigt bra. jag släppte inte många av frilägena alls, spelsättet börjar fastna ordentligt också vilket ger både mig och backlinjen en trygghet i spelet.

Imorrn smäller det! Vinst är det enda som gäller!

/J

avslappnad

Idag har en Jättesten släppt från mitt bröst, Slutrapporten och projektredovisningen är klara. allting gick dessutom helt ok, så nu kan man lugna sig lite och fokusera på att ta det lugnt innan träningen och sen komma hem och fortsätta ta det lugnt inför Helgen.

Skriver efter träningen

/J

Stress

De senaste dagarna har varit extremt stressiga med projektarbetet. slutrapporten måste lämnas in och den krånglar.. föredraget måste förberedas så att vi presenterar det på ett  bra sätt. nu börjar vi iofs bli klara med allt så det är skönt. för klockan 10:40 imorgon förmiddag så kommer vi inleda föredraget om vårt projektarbete. just nu så sitter jag och har precis snackat lite med Sara:) en trevlig prick det där! ska lägga mig i sängen nu för att skriva lite på vad jag skaprata om imorrn.

Btw, Barca fortsätter ånga fram nere i Spanien. 4-0 mot sevilla just nu med 15 minuter kvar.

Godnatt
/J

Bloggen

Är det någon som har lust att ge min blogg ett nytt utseende ? så säg gärna till mig. :)

/J

Seriestart

Till de som undrade och fortfarande undrar så drar serien igång nu på fredag den 24:e matchstart 19:00 på Lummevi i Edsbro! Edsbro IF - Upplands Ekeby IF.

/J

Taggar

Jag är så jäkla taggad inför Fredag! Seriepremiär mot upplands ekeby på hemmaplan! Be there!

/J

Thepiratebay

som jag sa så skulle jag skriva ett inlägg om Rättegången och domen för de inblandade i The piratebay rättegången.

Domen blev som de flesta säkert redan vet, 1 års fängelse för alla inblandade och sammanlagt 30 miljoner i skadestånd.

Jag tycker att allt detta är sjukt, att företag kan få en regering och ett rättsväsende att göra allt detta. de 4 blev dömda för att ha förenklat det för andra att dela upphovsrättsskyddat material. men det är inget brott. de har använt sig av en tjänst där man skall kunna dela med sig av det man själv vill och man får själv ta ansvar för det man delar ut, jag tycker att det är sjukt att grundarna till the piratebay åker dit för att de gjort en tjänst tillgänglig och lyckats enormt bra med det. Det enda positva med detta är att de har överklagat domen och att det kommer fortsätta rättegången i en högre instans.

Nu skall även Rikspolisstyrelsen lägga in the piratebay i sitt barnpornograffifilter, jag är positiv till att filtret finns men jag anser att de utnyttjar sin makt på helt fel sätt när de tänker lägga in en sida som inte har gjort något fel. det är ett maktmissbruk som är en av starterna till ett övervakningssamhälle som tillslut kommer utmynna i att den fria demokratin kommer försvinna.

Skriv under här mot att de tänker lägga in The piratebay i filtret
http://upprop.nu/NVBQ

/J

måndag

Idag så skulle jag egentligen ha varit på studiebesök på forsmarks kärnkraftverk men jag har inte lyckats få tag på Dan som skulle köra. vi blev nämnligen tvungna att ta oss dit själva. det är lite surt, jag hade gärna sett hur det ser ut och vad det är som egentligen händer där. men nu sitter jag hemma och packar ihop en del av mitt rum istället inför vår visning av huset.

Jag skall även dra till gymmet snart och mjuka upp musklerna lite efter veckan som gått. sen blir det till att jobba lite där och sen kanske jag försvinner upp på gymmet igen medans morsan kör ett jympapass. just nu så ser min dag ut att sluta på det sättet.

nu ska jag göra mig klar för att åka in till gymmet

ciao
/J

Dagens bästa

Flo Rida ft Wyclef - Rewind


If you love somebody
Put a light in the air
From the hood to the sticks
Fire your finger in the air
Flo Rida up in here
Wyclef up in here

If I could I would pull it up and rewind
To the time when it was just me and you
Oh how we were inseparable
If I could I'd pull it up and rewind
To the time before you went away
Wish I could go back to yesterday
If I could I'd pull it up and rewind

I try sticking to the rivers that
I'm used to
But these tears got me searching for an inner tube
Witness my homies life shorter than my inner lose
Don't wanna drown in my hurt cause it's critical
I pop champagne, but still it's a damn pain
Beedee I love you my sister died but it never changed
My last love that we just ditched in my brain
Give up the fortune and the fame to hear you say my name
The ghetto rough while the doff try purple rain
Lord knows I wish death never had a name
Our last breath that it never had a relevate
Wyclef, Flo Rida here to tell it man
To the left, move, hurt for suffering I lose myself when
I think about my people's slain If I could I'd rewind this whole thing

If I could I would pull it up and rewind
To the time when it was just me and you
Oh how we were inseparable
If I could I'd pull it up and rewind
To the time before you went away
Wish I could go back to yesterday
If I could I'd pull it up and rewind
So I sit down and I had try
Are you living up in this life?
I know if I could I'd pull it up and rewind

If I could take yesterday and place it in my palms
I anticipate the day like a school prom
Promise tomorrow what you think till you lose some
Big will I know heaven got the futon
Face good with the man paid your dues done
Wack your shows in Japan with me getting drunk
We had plans, plans change the new sun
The lord never leave us lonely when you lose one
If I could change the past, my people wouldn't past
I wish life was TiVo and you could bring it back
I wish it all was remote and how the day be said
 I were IP use it like its pixel flap
Pull up the hood times, pull up the good times
Everyday be forever when I'm puttin down
Showing off that's the truth nah

If I could I would pull it up and rewind
To the time when it was just me and you
Oh how we were inseparable
If I could I'd pull it up and rewind
To the time before you went away Wish
I could go back to yesterday
If I could I'd pull it up and rewind
So I sit down and I had try
 Are you living up in this life?
I know if I could I'd pull it up and rewind

If I had the gift be here I'd cure your mom from cancer
Take the Breena and stuck em up all with answers
Take the crack feen turn her into the prom queen
Have her graduate suma ku la day
But she so high that she's riding on drug assist
Growing up like the women from the exorcist
Her heart stopped in the ambulance

If I could I would pull it up and rewind
To the time when it was just me and you
Oh how we were inseparable
If I could I'd pull it up and rewind
To the time before you went away
Wish I could go back to yesterday
If I could I'd pull it up and rewind
So I sit down and I had try
Are you living up in this life?
I know if I could I'd pull it up and rewind


En riktigt skön låt


/J


Hemma

Sliten, det är ett ord som sammanfattar mig just nu.

Träingslägret började med att vi kom till Åland i Fredags och installerade oss i våra stugor (som mot förmodan var väldigt välutrustade med saker, det brukar inte vara så bra faktiskt.)  Första träningen gjorde vi på kvällen i den enorma eckeröhallen. det är andra eller tredje gången jag spelar där och det är lika skönt varje gång, luften är perfekt och planen är riktigt bra (även om det är en äldre version av konstgräs)

Träningen gick iaf riktigt bra, vi testade lite nya saker för att få in hur vi skall förflytta oss över planen och liknande, vi fick till spelet som vi velat hela tiden och det visade sig definitivt på lördagen. men efter träningen så var man iaf sjukt hungrig. tränarna hade fått info om att det fanns en grill i närheten som stängde 1 timme efter träningen. men när vi kom dit 30 min innan den skulle stänga så var den stängd... så där stog vi 25 personer som var hungriga och ingenting var öppet. Det slutade med att alla drog till Mariehamn för att hitta lite mat och allting slutade med att en av ledarna åkte på fortkörningsböter på cirka 1100 kr ^^ det måste tilläggas att han hade flyt med hastigheten iaf. mer behöver vi inte säga.
Dagen slutade i sängen vid 23:15 tiden iaf.

Lördag

Lördagen började med frukost vid halv 7, Trött var man efter att ha jobbat en hel vecka och sen tränat och inte fått sova så mycket men efter lite frukost och senare även uppvärmning inför matchen som vi skulle spela vid 10 så var man helt igång igen.

Vi startade matchen väldigt bra och fick upp ett bra passningsspel, vi rullade helt enkelt Ut Mariehamn, men vi har haft problem att göra mål, de problemen fortsatte under hela matchen, vi hade skott och vi hade inlägg men vi fick inte in bollen.. Mariehamn hade inte speciellt mycket farligheter, de hade ett friläge som jag plockade och så några halvchanser som inte var direkt svårhanterade för varken mig eller backlinjen, allt detta berodde på att vi fått in hur vi skulle spela på fredagsträningen. Tyvärr så slutade matchen med att en av våra backar böts ut och en ny kom in, han kom direkt in fel i en situation och rev ner en kille i straffområdet, så straffen var ett faktum. Straffen var hårt slagen i mitt nedre högra hörn, jag var på den men lyckades inte trycka ut den tyvärr den var alldeles för hårt slagen. Matchen slutade tillslut 1-0 till Mariehamn. Vi får helt enkelt ta med oss vårat spel som fungerade grymt bra, om vi fortsätter lira så så kommer vi helt klart kunna rulla ut flera lag under säsongen:)

Eftermiddagen bjöd på ännu en träning, senare så var det en fri kväll där vi kunde göra det vi ville. det slutade med att nästan alla satt och smådrack och tog det lugnt eller söp ganska ordentligt. jag var en av få som var nykter så det slutade med att jag blev fyllechaffis in till Mariehamn, där jag lämnade av Joel och Brunte på en klubb.

Söndangen var en hård träningsdag, men enbart en träning. hela kroppen var stel och efter att ha haft en hård vecka så har man sina skavanker. 3 matcher och 5 träningar ger en alltid lite småskador som det nu skall bli skönt att ta hand om, 

så nu sitter jag här och analyserar hela helgen för att se vad jag kan göra för att utvecklas och för att klara av mina småskavanker. om jag ska sammanfatta helgen eller veckan kanske man skall säga så måste jag säga att jag som spelare och vi som lag har utvecklats väldigt mycket och det har blivit RIKTIGT kul att lira fotboll igen. jag hoppas att det fortsätter och att vi fortsätter utvecklas på samma sätt inom laget.

Nu ska jag fortsätta försöka hitta en plats i en bil inför forsmarksbesöket imorrn men jag hitar ingen:S annars så blire en lång sovmorgon och gym vid 14:tiden och sen jobb på friskis.

CIoa hare bra

/J

Fotbollsläger

jag har inte hunnit blogga direkt nu sista 2 dagarna tyvärr, jag kommer också nu dra iväg på ett träningsläger med laget på Åland så jag kommer inte hem förens på söndag, men då kommer jag skriva ett inlägg om både lägret,  lite referat av matcherna vi spelat och om Thepiratebay rättegången. men ni får ett fortsatt bra lov eller vad ni nu alla har=) så hörs vi på söndag!

Ciao
/J

Soligt

Idag var det soligt om ingen annan märkte det;P jag märkte iaf det ordentligt:, gick upp vid halv 5 och åkte iväg till vaxholm, idag så har vi burit stora jävla betongkrukor^^ vägde ton och sen så satte vi massa blommor ;P ett ganska soft arbete i solen i Vaxholm måste jag säga:) hoppas på ett ännu bättre väder  imorgon. jobbet måste jag säga går riktigt bra, vi har HUR mycket som helst att göra, man skulle kunna jobba dygnet runt men det säger sig självt att det inte går .

nej nu så ska jag kolla klart på champions league och sen sova, matchen mellan Chelsea och Liverpool står just nu 3-4 och Liverpool behöver göra 5-3 för att gå vidare. så vi får se hur det går de sista 5 minuterna.

/J

Dagens


3 Doors Down
Here without you


A hundred days have made me older
Since the last time that I saw your pretty face
A thousand lies have made me colder
And I don’t think I can look at this the same
But all the miles that separate
They disappear now when I’m dreaming of your face

I’m here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I’m here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight
It’s only you and me

The miles just keep rolling
As the people leave their way to say hello
I've heard this life is overrated
But I hope that it gets better as we go

I’m here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I’m here without you baby
You're still with me in my dreams
And tonight girl
It’s only you and me

Everything I know
And anywhere I go
It gets hard but it won’t take away my love
And when the last one falls
When it’s all said and done
It gets hard but it won’t take away my love

I’m here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I’m here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight girl
It’s only you and me


denna låt måste vara en av de bästa som gjorts.
/J

gårdagen

Jag måste ju bara säga att jag faktiskt fick lite färg igår^^ efter en hel dag ute med jobb,träning och solning så blev jag tillslut lite brun^^ inte mycket men iaf en del xD det var väl bara det jag skulle säga tror jag.

Btw, nu har min fulla vecka börjat! det är najs!

/J

Högskolan

Just nu sitter jag här och är lite småtrött efter att ha sovit ganska lite och dessutom haft ett träningspass mellan 11 och 13. jag kom isäng sent för att jag satt och pratade högskola med Emelie=) vi satt och pratade om att söka oss ner till Jönköping tillsammans, det låter riktigt trevligt enligt mig så jag hoppas att det går att lösa! men eftersom ingen av oss skall söka till hösten så är det rätt så lungt med tiden så man kan planera i lugn och ro utan stress.

Just nu så sitter jag och väntar på att åka iväg till Norrtälje för att jobba på friskis och fixa nya handskar till fotbollen, (ska bli grymt med ett par som man faktiskt kan greppa bollarna med! så man slipper bli förvånad när bollen faktiskt stannar i händerna när man tar den^^

Jag skriver mer när jag kommer tillbaka från friskis eller kanske under tiden, vi får se vad jag känner för och om jag har tid.

Ciao
/J

Påskafton!

de blir inte så mycket skrivande på detta inlägg, det blir mer bilder:) men som man brukar säga så säger en bild mer än 1000 ord så det blir egentligen en jäkla massa ord;)

Påskaftonen tillbringades iaf hos mormor med familjen och mamma syskon med barn:)



Jobbande morbror, ett sådant kort kommer jag nog aldrig mer kunna få på
honom xD


Jobbande Moder, det kortet kommer också bli svårt att få tag på igen^^
men som ni ser så satte vi de lite äldre i arbete under denna dag;)

Söta Kusin Maxime, Gunnars (morbror) yngsta dotter:)


Maxime igen:)


Gruppfoto^^ jadu behöver jag säga mer än ordet kaos?


Mormors hus framifrån. (fortsätter en bit till höger;P)


Huset från sidan, uteplatsen till höger bakom granen:)


Sudden i köket,P han posade på ett antal bilder;)

Det blev väl lite mer än 8000 ord då;) höhö

Detta var väl egentligen min påskafton i stora drag, men den var lyckad och vi hade det trevligt:)

/J

Fredag kväll

Kvällen hos Kim blev lyckad! ´jag, Hedda och Patrik (som vi letade upp påvägen) kom fram till kim vid typ halv 8¨,vi blev bjudna på lite välkommstdrinkar av värdinan. folket började rulla in lite efter oss och tillslut så var vi väl en 15-20 st där. Kvällen fortsatte med middag och senare även en hel del dricka och spårande på en hel del plan..^^ även en del snack blev det också men det har nog de flesta redan förstått att det blev^^ det var väl allt i korta drag under den kvällen, men mer behöver nog inte sägas;P

/J

Kim 18 år.

sådär så är man påväg ut igen.. Sitter hemma hos Hedda och väntar på att vi ska dra till Kim som fyller 18 imorrn! Grattis på dig KIm! så vi ska käka mat där och grunda lite.. det ser ut som att det blir utgång till Mobergs sen efter 00:00 men det får vi se! nu ska vi dra iväg till Kim iaf och käka middag och ha det trevligt. men vi hörs och så.. om det e nån som ska ut så får den mer än gärna höra av sig:D

btw, det ryktas om att Peter Siepen ska vara Dj så vi får se om han kan det yrket.

Ciao
/J

Dagens bästa

http://www.youtube.com/watch?v=bU9FwP4uOY8&feature=PlayList&p=C0667AF4F7B31473&index=0&playnext=1

Bra låt, bra grupp, bra text. helt underbar låt.

/J

Mangobar

Vart ska jag starta ? början av kvällen låter bäst tror jag så jag startar där. Jag tog bussen mot Nt vid typ 17:45 för att dra hem till hedda och förfesta, precis innan jag ska gå från stationen i NT så Messar Cicci mig och det slutar med att jag går och möter dem och hon, jag och Mickis drar till Hedda. det flöt på bra tills min fru för kvällen och mitt X skulle dra och möta några:P vi andra tog iaf bussen vid halv 10. festen flöt på bra och var riktigt najs, vid 3 tiden så stängdes allt och vi som inte fixat bussbiljett eller kunnat fixa sovplats fick åka med halv 6 bussen från tekniska^^  jag var hemma vid 7 tiden och plockade in tidningen till familjen som käkade frukost^^ sen gick jag och la mig och vaknade inte förens vid halv 2:P sjukt sen enligt mig sj men jaja.. men allt i ett så var det en skön kväll, även om man var sjukt trött på donken när man väntade på bussen.. Det finns en hel del att berätta om från donken också men det är saker som jag tror vi ska hålla för oss själva^^ haha ganska äckligt^^



/J

Hemma

Ja nu har man varit hemma sen klockan 7 imorse.. efter studentskivan inne i stan. jag ska berätta om det senare men just nu så ska vi åka och käka lite mat låter det som så vi hörs senare!

/J

Träning

Iväg på träning! Äntligen!

/J

Snart fri

jag skrev igår att jag hade nåt på lut som jag tror skulle vara intressant. här kommer det.

Hur skulle det kännas att sitta i fängelse i nästan 30 år? det är det få som vet. ännu färre vill nog veta. jag vill veta men jag vill inte sitta i 30 år^^
En som vet hur det är är Annika Östberg, hon har suttit i ett kvinnofängelse i USA sedan 1981 (domen kom 1983 men de blev gripna direkt efter morden), hon blev dömd för medhjälp till två mord, ett av morden var på en polisman i tjänst. hon sägs ha suttit och och laddat vapnen till sin dåvarande pojkvän Bob Cox. Enligt kalifornisk lag så är man medskyldig även om man själv inte utfört morden. Hon blev till och med tvungen att erkänna "first degree murder" i domstolen för att slippa yrkandet på dödsstraff. nu fick hon istället 25 år till livstids fängelse istället. Bob Cox var däremot en enorm fegis.. han tog livet av sig innan domen fallit, han kände nog på sig att han skulle få dödsstraff ändå så han tyckte att han kunde avsluta lidandet direkt istället för att sitta och vänta på det.

Annika Östberg


Flera gånger har hon försökt att få ett tidsbestämt straff, svenska myndigheter har även de försökt att få henne överflyttad till Sverige så att hon ska ha möjlighet att avtjäna straffet här i Sverige istället. Det  har inte godkänts pga. bland annat familjerna till de två mördade männen. i Kalifornien så är det nämnligen inte domstolen som bestämmer allt i fallen där personer vill bli benådade eller få ett straff tidsangivet. Det är även familjerna som sitter och får säga om de tycker att personen skall få igenom det den vill. I de flesta fall när familjen säger nej så blir även domstolens beslut nej. detta har hänt ett antal gånger för Annika Östberg. men nu tillslut så har hon på något sätt lyckats. Varken UD i Sverige, Fängelset i Kalifornien eller Domstolen som tog beslutet vill svara på frågor när media försöker få svar. det enda som har kommit från USA:s sida är att hon är fri och kommer att bli överlämnad till svensk polis inom den närmaste tiden. Väl när hon kommer till Sverige så kommer hon förmodligen få avtjäna ett kortare straff här innan hon kan släppas fri.

Min åsikt i denna fråga är att detta är helt sjukt. hur kan en person som påstås ha laddat vapen till en idiot som man vet är galen, bli dömd till 25 år till livstid och det är först efter att man har tvingat henne att erkänna ett mord (jag vet inte riktigt vad "First degree murder" står för men det låter som att det är som dråp i Sverige) som hon "bara" får det straffet. i mina öron så känns det som att de till varje pris har försökt få en person att straffa i frågan för att försöka lindra det för familjerna som har förlorat nära och kära. en syndabock. jag tycker att det är helt sjukt.. ska man förstöra ännu en persons liv? även om hon nu skulle ha laddat vapnen så måste man tänka sig in i hennes situation. Det sitter en knarklangare bredvid en, han skjuter hejvilt och är enormt stressad. han säger åt en att ladda vapnen.. VEM skulle INTE göra det i det läget? Jag vet att jag skulle definitivt överväga det, hur ska jag veta att han inte vänder pistolen mot mig och skjuter ? det är Männskligt att skydda sig själv i det läget. I straffet så syns inte det, I Sverige så hade hon förmodligen högst fått 3-4 års fängelse om de varit hårda.

för att avrunda detta så tänker jag bara säga att jag hoppas att hon kommer ut fort från fängelset och får börja om på nytt.. hon har definitivt avtjänat sitt straff för ALLA fel hon någonsin har gjort under sitt liv.

Nu ska jag fortsätta med mitt pluggande av CCNA B. (prov senare i eftermiddag)

/J

Besvikelse

Jag hade inte så höga förväntningar på den dagen, allt för att inte bli besviken. Men inte ens genom att förbereda sig för besvikelse fungerade.. jag trodde att du skulle kunna hålla dig undan från vissa saker men du har verkligen problem med det. Jag vet att du inte mår bra, men vad gör du åt det då? ingenting.. du tar bara en till och skiter i resten..
Du är inte den jag trodde du var.

/J


Hemkommen

Sådärja, då är man hemkommen från skolan och gymmet. nu blire ett rejält mål mat och sen blire till att läsa CCNA B för att klara av provet imorgon.) sen så blir det kvalserietittande och lite allsvensk fotboll tror jag!:) skriver mer senare! jag tror jag har nåt intressant på lut, eller jag tycker det iaf (Y)

/J

valt

Sådär! nu har jag valt vem jag ska försöka efterlikna på onsdag^^ vi får se hur det blir ;) men aja ingen är ju lik någon så jag kommer ju inte vara ensam om att inte vara lik;)

är det några som läser här som skall dit?=)

/J

Problem!

Jag har stora problem.. kan någon ge mig tips om vad man kan vara på studentskivan på onsdag ? temat är hollywood, alltså olika karaktärer... alla seriösa tips är välkommna:)

/J

Tankar

Jag sitter och tänker lite, rannsakar sitt egna samvete. varför gjorde man sådär i det läget och varför gjorde man så i det andra läget? nu förstår nog bara en annan person vad jag skriver om.

Man tar så mycket skit, man tycker att man gör det för att det kommer bli bättre i slutändan, men blir det verkligen det? I de flesta lägen så tror jag inte det. ta t.ex. som det är i det här läget. man släpper efter för att en person som står en nära ska få en chans att må bra och fixa till det. genom att man gör det så öppnar man upp sig och gör en själv mer sårbar. men när personen man bryr sig om bara fortsätter på samma sätt och tror att det är ok så mår man sämre och sämre. men man kan inte göra något åt det för personen som man gett chansen betyder så mycket. man vågar inte, eller man klarar inte av att såra personen, man tar hellre stryk själv. man blir som en blomma på hösten.. man vissnar mer och mer för varje dag och när det väl blir så kallt så att det blir frost så bryter man ihop. man orkar inte ta sig upp för egen maskin, man måste ha hjälp av någon som kan ge en värme och förståelse (och kanske till och med en utskällning).

Allt detta är egentligen ens eget fel, man måste säga ifrån direkt. man måste vara lite egoistisk. det kommer göra så att allt blir bättre i slutändan. Så känner jag iaf. antingen så tar man tjuren vid hornen direkt och säger ifrån eller så väntar man och tjuren växer sig större och starkare och man själv tappar kontrollen.

Jag och Sofia sitter i väldigt lika situationer, vi har suttit och pratat om detta ett bra tag ikväll. varför man prioriterar på sätten man gör och varför man tillåter sig själv att skada sig så. vi kom fram till att man måste ta tag i det innan och göra nåt åt det. man ska inte lära sig leva med vissa saker som händer, man ska förändra dem på de sätt som man själv vill. och inte låta sakerna förändra en själv.


Det är väldigt skönt att prata om sådana här saker med någon som förstår en och som vill dela med sig av sina egna erfarenheter. vi satt och pratade ett bra tag jag och Sofia.

Nu har jag pratat på ett bra tag här, jag hoppas att någon förstår vad jag har försökt att få fram iaf:)

Nu ska jag sova, vi hörs imorgon!

Ciao
/J


Tänk efter?

After all we have done
it's still running in your veins



If you wanna live your life
it doesn’t mean that you have to stay strong
There’s always someone there to help you stand up strait and face it

Kommentarer

Nu tycker jag det börjar bli dåligt med kommentarer.. kom igen nu=) förgyll min vardag!

/j

Gran Torino

Fredagen spenderades på skolan och sennär jag kom hem så bestämde jag och Elin att vi skulle dra på bio=) Gran torino blev det, inne på Sergel. det var en Riktigt bra film faktiskt. sköna kommentarer och Clintan kan man inte klaga på i filmen direkt^^

Vi hade det iaf riktigt kul måste jag säga;P sen så fick du en rätt så rolig kommentar Elin xD jag säger inte vad^^ det räcker med att vi vet xD

/J

Comeback!

Denna dag har varit bra, lite synd att solen inte velat vara framme som tidigare i veckan men idag så har jag fått energi från andra saker.  Dagen började iaf vid kvart över 12 med kemi och senare blev det extremt mycket projektarbete.. Slutrapporten och sista statusrapporten skulle lämnas in. det blev sammanlagt typ 50 sidor eller något sådant. vi pratade lite om det.. varför lämnar man in allt i pappersform? hur miljövänligt är det egentligen? 12 grupper och alla har en rapport på 50 sidor är lixom 600 papper... helt sjukt...

sen blev det till att åka hemåt i en ny lånebil (vi lånar den över natten bara, imorrn får vi vår nya bil), den var ganska rolig att köra, en Opel Corsa OPC.
 
En liten tvålkopp tycker jag men när vi fick ut bilen så sa dem till oss att ta det lugnt. och vi stod som frågetecken^^ då svarade han snabbt med att den har 290 hästkrafter under huven.. och jag lovar att det märktes när man körde.. haha den drog DIREKT, rallystolar och allt fanns i också ;) men tyvärr så blev det rätt så vingligt när man kom upp i lite för höga hastigheter så vi kunde inte testa ordentligt.

Senare bar det av till min första match på cirka 10 månader.. helt underbart var det att få stå i mål igen även om det bara var en halvlek. vi vann med 6-1 och jag höll nollan, även om timingen inte är perfekt så känner jag att det kommer fort tillbaka när man börjar spela.

Det var nog allt för idag tror jag? vi hörs imorrn igen!

Ciao
/J

inte som man trodde

jag skrev ingenting igår pga ett antal anledningar. jag hade lite fullt upp med ominstallation av datorn och lite sådana problem.

men dagenbörjade iaf som de flesta dagar börjar nuförtiden. tidigt i skolan. dagen flöt på ganska lugnt men tog fart så fort jag skulle försöka få tag på juan för att få hans studentskivebiljett^^ som jag senare skulle ge till Sofia. Juans min var ganska rolig när jag sa att jag skulle ha den. På Lunchen blev det en promenad till Norrtälje pizzeria med 8 andra från klassen, jag kände mig riktigt nyttig när jag beställde in en Sallad :O det var riktigt gott! ska nog försöka göra det till en vana tror jag:) dagen fortsatte med lite jympa. senare så ringde jag Sofia för att se när jag kunde betala biljetten.  det slutade med att hon mötte upp mig och så gick vi hem till henne och satt och pratade i ett par timmar och hade det riktigt trevligt! jag behövde verkligen det! Tack:)  måste göras om=)

Sen bar det av hemmåt och då blev det till att fixa lite med datorn och så!

/J

RSS 2.0