Lördag

Så, vad gjorde jag igår egentligen ?
jo dagen började hyffsat tidigt, klockan 09:00. med en frukost på altanen och planering inför dagen. jag och Björn skulle röja en väg ner till sjön som vi har 300 meter nedanför oss. problemet var att det var rakt genom skogen där vi iofs haft en väg förut men den var hyffsat igenväxt.

men vi packade  ned vatten, såg, röjsåg, sekatörer och märkband.

brorsan körde röjsågen, det innebar att jag kunde springa runt i enabrt skor och byxor. vlket var skönt om man bortser från alla myggor som fanns när man var där inne.. det tog cirka 4½ timme för oss att ta oss ner till sjön.  när vi dessutom lyckats ta oss igenom allt vid sjökanten så såg det ut såhär.



Riktigt varmt och skönt! sen måste jag tillägga att det var först när jag kom igenom vassruggen och alla träd som fanns där som jag fick den första vindpusten som svalkade.. helt sjukt varmt! men jag ska inte klaga, nu är sommaren äntligen här och jag börjar bli brun.

Senare på kvällen så åkte jag in för att käka middag med friskisgänget. där jag och Kicki var de 2 yngsta och satt och pratade och hade det trevligt. framåt halv 10 så gick vi för att möta Marie, Kicki och Marie skulle vidare till trädgårn så medans jag väntade på att Morsan skulle komma och hämta mig så hängde jag med dem.

så efter en hel del prat så gick dem in på trädgårn och jag satte mig i bilen.

påväg hem så fick morsan tvärnita för en familj vildsvin som jag själv har stött på ett antal gånger.



Det var 12-13 st kultingar, sjukt söta är de faktiskt:P randiga och prickiga små saker som springer runt.
Den minsta sprang dessutom ända fram till bilen så att man hade kunnat ta på den om den stått still.
(Så dumma va vi inte^^)






Det var Dagen och kvällen för min del!
efter mycket slit och en del dricka och trevligt pratande med Kicki så somande jag gott senare^^

/J

Småsummor

Jag satt inne på E24 och kollade runt lite här för någon dag sen och hittade en "sak" som jag lätt skulle köpa om jag hade lite pengar över i bakfickan.

Jag hittade en 88 meter lång segeljakt som kräver 16 man i besättning för att hantera^^ Maltese Falcon som den heter återfinns just nu på Malta och är till försäljning. Summan är 99 Miljoner Euro! alltså cirka 1062 miljoner svenska kronor. den 8 meter långa cutter har ett segelomfång på 2400 kvm och den korsar lätt atlanten på 10 dagar.


Hyffsat stor måste jag säga, att glida runt i den skulle jag absolut inte tacka nej till^^

fler bilder nedan.

Hyffsat cool bild, lite gungigt.



Uppifrån som ni ser. det ser ut att få plats en och annan för att sola och lata sig.

detta krävs tydligen för att hålla skutan flytande.


Matsalen


Vardagsrum


Sammanbindande spiraltrappa mellan de 3 däcken


Sovrummet, det skulle jag inte säga nej till att sova i.


Men som sagt om man hade haft lite över en miljard över så skulle jag definitivt köpa denna. eller kanske hyra för att bli hämtad från studenten!
/J

Visning

Nu är det bara 2 timmar kvar tills visningen börjar.. börjar bli nervöst nu. får hoppas på att allt går fort och man slipper sitta och vänta på att folk ska vara intresserade.

vi åker hemifrån vid tjugo i 3 så mäklaren får ta över huset under tiden:P ganska skönt att göra det så man slipper gå runt och va nervös här. jag och brorsan ska nog ställa oss uppe på Lummevi och köra lite långbollsträning i solen!

vi hörs senare när jag kommer tillbaka, ska även skriva lite om helgen och lite smått och gott då!

/J

Grisslehamn - Edsbro IF 2-4 (2-0)

matchreferat kommer imorgon! Vinst med 2-4 mot grisslehamn kan jag nämna, bästa matchen av mig iår!
mer kommer imorrn, nu ska jag sova.
Gnite folks
/J

Läggdags?

Nu är det dags att gå och lägga sig tror jag.. även om jag måste lägga mig och plugga jympa inför imorgon. det känns som att jag inte kommer hinna plugga till religionen också så jag skiter i den och gör bara jympan.

men men, godnatt folks!

Btw, Tack för lånet av minnet idag Hanna! det räddade dagen ordentligt.

/J

Kemiredovisning

Idag var det dagen då jag och Troj skulle ha vår kemiredovisning om Väte, Ädelgaser & Halogener. vi hade nästan gjort klart förberedelserna för en vecka sedan men när vi kom till skolan så var mitt konto spärrat så vi blev tvugna att göra en ny powerpoint presentation och då fixade vi även lite nya saker till det. vi trodde från början att det skulle bli rent kaos men efter att ha fixat klart allt och gjort föredraget så märkte vi att det gick riktigt bra! läraren var mycket nöjd och klassen tyckte det var bra så vi lyckades måste jag säga. riktigt skönt!

Nu är det dags att skriva prov i kristendomen så vi hörs senare folks!

/J

Bubble shooter

Här har vi mitt nya rekord på bubble shooter

tyvärr så buggade spelet så att jag inte fick fortsätta.. ni ser den gröna bollen längst upp till vänster.. det ska göra så att spelet inte är slut.. men det buggade sig.

lite över 2000000

/J

Sorgligt men kul ^^

Ja vad säger man, om man vill ge ordentlig dricks så ska man åka till Eon i Ängelholm och tanka! enman gjorde det för någon dag sen och det kostade honom 158 kronor för det han tankade. problemet var att det drogs 32 ggr från kortet, alltså cirka 4000 kr.dessutom så hann de stoppa 23 st transaktioner innan de gick igenom. ganska kul måste jag säga men kanske mindre kul för personen:P

sen finns det en sida till av detta och den är sorglig och skrämmande. Ni alla vet förmodligen att direkt vi "Vanliga, dödliga" inte betalar så kommer kronofogden och letar med blåslampa efter oss, vilken summa det än är. det värsta jag läst om är en person som fick en prick i registret för att hon missat att betala 2 kr. en prick i registret gör så att du inte får ta lån, du får inte hyra en lägenhet och det stoppar dina möjligheter till kreditköp i 2 år om jag inte missminner mig. (rätta mig om jag har fel om antalet år).

I detta fall så har personen inte fått tillbaka pengarna, det var många andra som det krånglade för också och ingen av de har heller fått tillbaka sina pengar.. om det hade varit tvärtom så hade det var en blåslampa efter personerna, men nu sitter företaget och bara håller i pengarna så länge de kan.. jag tycker det är stört.

menmen jag hoppas de får tillbaka sina pengar fort!

/J

Förklaring

Jag hoppas du har en bra förklaring, för annars så har vi träffats för sista gången.

/J

Besvikelse!

efter en grymt bra start på dagen så började allt gå utför redan efter bussturen in till Norrtälje.. sen när jag kom till skolan så blev det bättre efter att ha haft lite ork att göra nåt i skolan och senare en skön lunch ute med Patrik, Hedda, Robin och Dan! sallad is the shit när man käkar ute!  sen blev det upp till skolan igen för att göra ett praktisk prov i data/nätverkskunskap.. det gick inge bra... jag löste det tillslut men använde för mycket tid så att jag valde att avbryta provet för att göra det på måndag istället.. Läraren tyckte att det var ett bra val att göra så för att inte sitta och stressa och sen inte ha tid för att sen ändå inte nå upp till MVG pga tidsbrist.

jag deppar inte allt för mycket över det även om jag lackade ur totalt på mig själv efter provet.. sen kom jag hem och blev tvungen att dra iväg till träningen(matchen direkt. efter att ha suttit och tittat på första halvleken av b-lagsmatchen så drog jag hem. nu sitter jag här och har precis läst en sak som har gjort mig extremt besviken.. nu kommer den personen i fråga få kämpa för att få min respekt igen..

aja nu ska jag sluta deppa och gå och dricka vatten! det blir ett positivare inlägg senare!
/J

Benhinnor

nu ska jag klaga lite känner jag, jag har alltid haft problem att byta underlag och skor. både i vanliga livet och när jag spelar fotboll. Mina benhinnor rasar direkt när jag byter underlag.. Förra tisdagen, alltså en vecka sedan. så spelade jag en match med järndobbar, det gör ju såklart så att det blir ett hårdare underlag. sedan dess så värker mina benhinnor hela tiden... uppvärmningen och matchen i fredags var helt sjuk..kunde knappt stödja på det.. tillslut så slutade hjärnan att tänka på det och smärtan försvann. men det tog sin tid.. från och till just nu så somnar benhinnorna.. det är så jäkla skumt:S känns konstigt som fan och gör ont..

 

aja jag vet att det enda jag kan göra är att försöka att inte gå på asfalt och ha mjukare skor när jag spelar men det är så  jäkla jobbigt när det kommer direkt jag behöver använda annat.. inte ens en gång funkar det lixom..

 

/J


Dagens skönaste

Ja här har vi dagens skönaste^^ en gammal goding. den som
kan lära mig prata/sjunga i det tempot kan ju komma och lära mig.





/J

Sjukt

så kommer så de nyheterna som hela världen fruktat att de ska komma. Nordkorea har än en gång gjort ett lyckat kärnvapenprov under mark. Testet genomfördes strax före klockan 03:00 inatt svensk tid. De provsköt även en kortdistansrobot som når upp till 130 km.

Världen ser väldigt allvarligt på detta, USA, Sydkorea, Kina & Ryssland är de som verkligen visar det utåt. samtidigt så är det de länderna som är mest involverade i det, iaf utåt sett.

Sydkorea är det landet som känner sig mest hotat i detta läge men samtidigt så undrar iaf jag om det verkligen är ett så stort hot som vi blåser upp det till? det är klart att det är ett hot när en annan stat skaffar sig vapen av den kalibern. men om man ska se till världsläget så finns det värre maktkamper just nu mellan stater som redan är i krig och båda förfogar över kärnvapen. t.ex. Iran - Pakistan konflikten som är ute i en geopolitisk konflikt där båda har tillgång till kärnvapen. den konflikten är mycket större och mer aktuell än vad det är att Nordkorea som är ett så litet land och så nedtryckt av resten av världen skaffar sig kärnvapen.

en sak som jag tycker är mycket mer skrämmande i denna fråga är att vi i västvärlden ifrågasätter att andra skaffar sig den här sortens vapen. vad har vi för rätt att göra det? vi hävdar att det är en sån säkerhet innan de skulle användas av oss. men är det verkligen någon skillnad ? är vi verkligen den "goda" sidan? jag är inte så säker på att vi verkligen är det. min uppfattning är att vi är minst lika stora kolsupare som nordkorea och alla andra U-länder som försöker skaffa sig makt genom vapen.
min fråga är istället denna.
Varför skaffar vi oss ens detta vapen?


Jag kan förstå krig och konflikter till 100%. faktiskt! nu skulle min Samhällslärare titta lite surt på mig^^ eller han förstår hur jag menar men efter våra disskutioner så hra vi kommit fram till ett och annat. (mycket givande och trevliga disskutioner måste jag säga). aja tillbaka till ämnet! jag kan förstå krig och konflikter, de förekommer på alla plan i samhället,världen och i familjen. man börjar som liten mellan sina syskon och föräldrar (det kan låta fjantigt men det är egentligen likadana konflikter men på en helt annan nivå)  jag förstår att man från början använde sig av tillhyggen, svärd och pilbåge och att man nu använder sig av skjutvapen. där allting avslutas på samma plats det startade och det är inte alltför många civila som skadas.

men när vi kommer till atombomber och andra kemiska och biologiska vapen så är det inte så. om man använder sig av en av de sakerna så förstörs världen för en lång tid framöver, många generationer påverkas framöver. varför har man sådana vapen? även vi i västvärlden som påstår oss vara så smarta och bäst på alla plan. vi är de som har det i störst utsträckning och samtidigt så går vi ut och bestämmer vad andra får och inte får ha! det är totalt fel på ALLA plan.

Men jag tycker iaf att detta med Nordkorea är en sak man absolut ska se allvarligt på men det finns saker i världen som vi måste ha under starkare uppsikt. det är min åsikt i denna fråga.

Vad är din åsikt?

/J

hemma

nu sitter jag här hemma, nånting jag verkligen inte har tid med! det är så få dagar kvar i skolan och just idag skulle jag hållt i min jympalektion, haft prov i jympa och haft slutprov i datakursen (praktiska provet). men jag kan verkligen inte åka till skolan. varför sitter ni och frågar er nu. ni tycker det bara är att åka till skolan men till saken hör är att jag spydde igår... idag mår jag bra men jag har som princip att inte åka till skolan dagen efter för att det smittar upp till ett dygn efter.. jag själv HATAR folk som kommer till skolan dagen efter dem spytt. de säger att de mår bra nu, men kom igen nu, ni smittar ju alla runtomkring er.. så jag tänkte inte göra likadant som de. men imorgon så är det ingen fara så då åker jag till skolan, även om jag bara har en lektion då:P

så idag ska jag försöka gå upp de 2 kilona jag tappat sen igår xD det lär ju inte gå så bra men jag måste ju försöka^^ det är bara att börja laga  mat och äta!

ja det var väl allt för nu tror jag ? eller nej, jag vet att det är ett grymt väder ute så jag ska lägga mig på altanen och sola och läsa en bok. det var väldigt länge sen jag läste en bok så det ska bli väldigt avslappnande och trevligt! :)
Nån som har nåt tips på en bra bok?


/J

Soligt

Godmorgon folks!

idag är det äntligen solen som lyser med sin närvaro och inte regnet och molnen! så nu tänkte jag gå ut och lägga mig på altanen och läsa lite VLSM (Subnetting för nätverkskursen) och jag tänkte även läsa inför jympaprovet imorrn, men då kom morsan och farsan på den geniala iden att jag ska klippa gräset (jag är allergisk som få^^) men visst visst jag får vara ute i solen och samtidigt röra på mig så jag får ta det jobbet.. det dryga är att det är lite över en hektar att klippa och får åkgräsklippare är sönder^^

så vi lär ju höras om några timmar eller så när jag är färdig!

Ciao

/J

The Rock

Jag var precis påväg isäng när jag såg att en av de absolut bästa filmerna som någonsin gjorts kördes på 4an(A)  så vad gör man då? jo man sätter sig och kollar och glömmer bort tiden. iofs så märkte jag ju av tiden nu när det var reklam men ni fattar vad jag menar.

The rock är en Action rulle som jag rekommenderar varmt till alla! det är grymma skådespelare med i den, Ed Harris, Nickolas Cage & Sean Connery är 3 av dem. Filmen handlar om hur en ex-general tar 81 gisslan på det nedlagda fängelset alcatraz även kallat The Rock. resten får ni kolla själva ;)

nu ska jag kolla klart och sen sova, eller bara sova kanske.

Btw, Imorrn blir det gymmet känns det som!

/J

uppdatering

Där åkte jag.. värdelöst.. triss i damer på floppen och killen drar in en kåk via turn och river. jaja sånt är livet. det är bara att fortsätta.

/j

Uppdatering

uppdatering från den första timmen.

markerna har inte gått min väg alls. så jag ligger på 4965 i marker. vilket betyder obetydliga 35 back. det är svårspelat.. jag lyfter inte upp många händer som är nåt att spela på så det blir mycket bluffande och det gör spelet väldigt svårt.  jag har pendlat mellan 3000 och 7000 i marker typ..
nu ska jag fortsätta, pausen är slut nu!

btw vi är  232 spelare kvar och jag ligger på 139onde plats.
hörs senare!

/J

Taggar

Sitter just nu och taggar inför pokerturneringen som jag har kvalat in till! den börjar vid 21. så nu blir det lite mat och lite uppvärmningshänder innan den startar.
314 spelare
62800 kr i potten
5000 marker
15 min blinds.

skriver sen hur det gick!

/J

Dessa problem

Ikväll blir det utgång efter matchen men jag har mitt ständiga problem... vart ska jag sova ? jag kommer inte hem och taxi tänker jag fan inte betala för att komma hem... så är det någon som kan förbarma sig och låna ut en sovplats till mig inatt så skulle jag vara extremt glad och tacksam! :)

Ciao

/J

Fiske

Nu ska jag dra iväg med Mattias och meta lite, finns det nåt mer avslappnande än att sätta sig och meta ?  nej, jag tror faktiskt inte det.

vi hörs senare!

btw det är match uppe på lummevi idag, Edsbro - harg/östhammar
19:00 be there!

/J

Huset

Här kommer bilderna jag lovade på huset som jag lovade tidigare. jag kommer skriva lite under varje bild för att förklara dem istället för att skriva massa här.
bilderna kommer komma lite huller om buller men det spelar ingen större roll.

Vårt badrum, även med en duschkabin.
måste tillägga att badkaret är grymt att ligga i ;)


Arbetsrum/gästrum. just nu är det arbetsrum som ni ser.



huset bakifrån. syns inte så bra men ja.


Björns rum.


Duschrummet, 2 handfat, 2 speglar:P


Entren, med garderob till vänster som ni kan se (spegeldörrar)


Kaminen i vardagsrummet


Köket (dörr ut till altanen finns till vänster)


Halva vardagsrummet och köket.


Morsans och Farsans sovrum. med utgång till Altanen.


Mattias rum



Allrummet med utgång till altanen och även ingångar till några rum och
till groventren


Mitt rum, Tvn som står i allrummet ska stå här inne egentligen men dem
snodde den:O


Niklas rum


Huset bakifrån, altanen där man kan se 2 av dörrarna in. man ser även
groventren där grusgången går in i huset.


Huset framifrån, här ser man stenläggningen (som blev grymt bra!)
entren och även gången till groventren igen.


Huset framifrån från andra hållet.


Sista bilden, vardagsrummet. dörren till vänster är till morsans och farsans
sovrum, vilket leder in till badrummet sen. höger dörr är arbetsrummet.



det var bilderna på vårt hus just nu. vi ska som sagt sälja det.. här kommer
en länk till Hemnet.


/J

full fart

jag sitter här med några ostmackor och oboy. smakar helt underbart, bara så ni vet ;)

idag så har hela Sverige ihärdigt firat Kristi himmelfärd som ni alla vet (hör ironin). dagen startade vid klockan 9 med frukost och sen så träning med laget vid klockan 11. träningen flöt på bra även i regnet som senare kom över oss. sen när jag och broder kom hem vid 14 tiden så ville mamma att jag skulle skicka lite bilder till mäklaren.

 precis när jag ska göra det så märker jag att allting inte står rätt till med min dator... saker börjar öppnas och stängas lite som de vill och helt plötsligt så försvinner 2 av mina hårddiskar och datorn varnar för att nån obehörig är inne i den. så jag kastar mig fram mot internetsladden och rycker ur den... (allt detta var på cirka 10 sekunder)  då har alltså någon jävla idiot rent ut sagt. hackat sig in i datorn och börjat leka. som tur var så är alla mina filer och bilder jag har skyddade genom lite olika saker så jag tror inte att personen hittade det:) men det blev iaf till att gå till min broders dator och logga in på routern för att konfigurera om säkerheten och öka den. så nu är allting (varning för datasnack) skyddat genom mac-addressfilter, högre kryptering, nyare och svårare lösenord, maxantal användare är också minimerat. så nu sitter vi så säkert som man kan.

men jag förstår inte en sak, vad är det för kul att sitta och hacka ett hemnätverk? vad har vi för hemliga saker här? Morsan har sin jobbdator med VPN uppkoppling till jobbet men vad är det för kul? privata bilder, musik och film. det är lixom inget av värde... aja, det va nån pundare iaf som verkade ha riktigt tråkigt!

Kvällen har bestått av pokerspelande, det slutade med att jag kom 3a i en turnering och att jag vann en. 30 manna turneringar. så jag gick väl plus cirka 300 kr eller något idag:P

/J

Matcher

Jag har lite matcher som jag inte har recenserat alls den sista tiden. jag har bland annat dömt 2 st matcher. en i söndags och en i måndags.

Matchen i söndags var mellan Edsbro 95or och Sirius 95or. det är två spelande lag som rullar boll och verkligen försöker spela fotboll istället för att bara lägga långbollar och springa som många andra lag  i den serien brukar göra. Det är ganska skönt som domare när lagen spelar så för då behöver man inte hålla koll på offsiden som en tok hela tiden som man annars alltid måste göra. dessvärre så är det mer småsaker som händer hela tiden som är svåra att se och hålla koll på.

Den matchen var även den första matchen som jag behövde tvätta av händerna och lite av armarna från blod efter första halvlek. efter att en i Edsbro sparkat iväg en boll så träffade han med sina dobbar (järndobbar) uppe på huvudet på en av Siriuskillarna. det resulterade i ett uppfläkt jack på cirka 2 cm mitt uppe på huvudet på killen. jag skämtar inte om jag säger att blodet sprutade ut.. det tog ett tag innan vi fick fram ett tryckförband så vi andra fick försöka stoppa blödningen medans. alling slutade dock väl,det blev några stygn för killen när han väl kom in till  akademiska sjukhuset men det var ingen direkt fara med honom. det var ungefär som vanligt, det såg värre ut än vad det egentligen var. matchen slutade tillslut med en vinst för Sirius med 0-1 efter ett slumpmål som gick över målvakten. matchen borde ha slutat lika och man ser till spelet men det är inte alltid det blir som det ser ut.

Matchen i måndags var inte fullt så hård pga att det var 2 lag som var ett år yngre. man tycker kanske att det inte skall vara sån skillnad. men det är en enorm skillnad. lagen sparkar boll istället för att spela och de lägger bara långbollar som en och annan "förvuxen" (skönt ord^^) spelare springer ikapp och sen lägger i mål. denna match slutade med vinst för Edsbro med 8-1 efter att de ägt matchen totalt från början till slut.

/J

Huset

Nu har jag precis fått reda på att jag kommer få alla bilder på huset imorgon.  så då ska jag visa er hur det ser ut nu när vi ska försäka sälja det.. om det är någon som är sugen på att köpa det.

bilderna kommer iaf imorgon! lite bilder från innan också kanske, vem vet.

/J

Det gick som det gick

vad säger man ? provet gick som det gick... jag är besviken på mig själv.. fick bara ett G+.. hade hoppats på minst VG. men nu är det bara att ladda batterierna till det praktiska provet nästa måndag! det måste sitta.. jag ska bara plugga lite Subnetting och så innan jag ska göra det.

dagen har annars bestått av att jag åkte för att träna, men fick åka och spela match istället.. han som skulle stå i B-lagsmatchen var sjuk.. jag hade hoppats på att få slippa pga att min tumme har blivit värre, jag hade behövt ladda inför matchen som vi ska spela på fredag med A-laget.  Vi åkte iaf iväg till Markim för att lira, vi var 11 spelare ^^ 12 egentligen men den sista tränar inte och var bara ombytt för sakens skull.. halva laget bestod av 95:or och 94:or så det är inte så konstigt att vi förlorade med 4-1 .. men men det är bara  en b-lagsmatch.

Nu sitter jag här vid datorn och har fått lite klagomål på att jag uppdaterar dåligt! så jag ska försöka ändra på det nu. jag har bara en sak kvar i skolan sen ger jag upp den för i år. så då ska jag kunna ha lite mer tid för bloggen och så.

/J

Slutprov

idag är det slutprov (kursprov) i CCNA B (nätverk och operativsystem B).. det är HUR mycket som helst och jag känner mig inte säker.. aja nu ska jag plugga det sista jag kan och hoppas på det bästa!

/J

Änglar och demoner

Nu kommer en liten recension av Änglar och demoner som jag och min bror tillslut lyckades hinna till igårkväll.

för att göra det i korta drag så att jag inte råkar förstöra för någon så var filmen väldigt bra om man ser det som en ren film. den har spänningen, historien, skådespelarna, miljöerna. allt. men om man som jag är en Dan brown älskare så är filmen kass! Scenerna stämmer inte med boken, personerna gör inte de saker de gör i boken, saker är ändrade. jag vet att filmer inte kan göras som en bok och att man måste hoppa över en hel del. men man kan inte ändra i historien... då förstör man historien.... det är lixom inte samma sak längre.. så ni som har läst boken får ha överseende med flera saker i filmen om ni ska se den.. men den är fortfarande sevärd!

det var min korta recension;P

/J

Eurovision Kval Nr 2

nu har man lyssnat på alla låtar. jag måste säga att det är som vanligt en massa skit! men Nr 2 Irland hade en rätt fartfylld låt iaf nummer 16 Albanien hade en bra låt också.

Sjukaste måste vara den sista låten. Nr 19 Holland/Nederländerna
Porrigaste dansen vinner Nr 17 Ukraina (hon slog ut Lena ph:s pole dancing ganska rejält^^)
coolaste dansen var Nr 16 Albanien. Hur lyckas man det det de där korta snubbarna gjorde? sinnessjukt men najs.

men eftersom jag sitter och tittar nu så måste jag säga att mellanspelet mellan röstningen och resultatet är det absolut sämsta! vem orkar titta på olika folkdanser...? inte jag iaf.

sen har jag en sak till.. varför är det inte tvång på att det sjungs på engelska? INGEN fattar ju vad något av länderna sjunger om de har sitt egna språk... så jäkla trist...

det var allt för mig just nu tror jag.

/J

Änglar och demoner

Uppdatering kommer..

Dagens bästa låt


Dagens bästa låt blir idag  Slipknot - Snuff

Nu blir ni säkert lite fundersamma, ska det bli bara ren metal nu? men nej Slipknot har testat lite nya saker
Detta är en lugnare låt som är grym!





Premiär

Idag är det Premiär för Änglar och Demoner. och jag som är en extremt trogen Dan brown läsare måste ju kolla på filmen på premiärdagen! jag och broder drar iväg vid 20:00 för att kolla på den. så nu hoppas jag bara på att den är så bra som boken (det lär den ju inte vara men man kan ju alltid hoppas på att den kommer upp till 50%)

Det skulle även ha blivit studentskiva ikväll men efter återbud av sällskap så blir det inget med det. det blir så tråkigt att gå själv. men det är ganska skönt, jag behöver sova för att orka med resten av veckan.

jag skriver mer när jag kommer hem, jag ska hoppa in i duschen nu!

/J

Missvisande

Så har de lyckats igen, Som vi alla vet så tjänar tidningar pengar på nyheter, eller egentligen inte på nyheterna men genom hur de framställer nyheterna och hur bra de är på att rapportera om det. Den största delen de tjänar pengar på är dramatiska framsidor och slående rubriker. det jag nu ska ta upp är angående slående men missvisande rubriker.

Aftonbladet har gjort det igen, det de gör varje dag.

detta är rubriken

Chockbeskedet: Ferrari drar sig ur

Det står att Ferrari drar sig ur Formel 1 nästa säsong. vilket om det skulle vara sant skulle vara en enorm nyhet och tragedi för sporten. Ferrari är det enda stallet som har varit med sen starten av Formel 1 sedan 1950 och om de drar sig ur så skulle det verkligen göra så att Formel 1 tappar anhängare och publik.

men om man går in och läser artikeln så ser man att det är nästan alla stall som tänker dra sig ur nästa års Formel 1 om de nya reglerna går igenom som de disskuterar. de vill sätta ett tak på hur mycket pengar som får läggas ner per säsong och Stall. de vill sätta en gräns på 465 miljoner kr. men om de gör det så kommer alla stall att dra sig ur. eller iaf de flesta.

där ser man hur man kan lägga upp rubriken för att få fler läsare och samtidigt vilseleda en tills man verkligen läst hela artikeln. det är dettta jag blir så jäkla irriterad på, kan man inte hålla sig till saken ? detta är inte den sämsta rubriken heller, det finns värre.  man blir bara irriterad och byter tidning istället.

men vad ska man säga egentligen ? det är ju aftonbladet... Sveriges största sossetidning...

/J

trötter

just nu sitter jag här och är jäkligt sliten, jag har packat och städat sen i fredags eftermiddag, jag har dessutom spelat en riktigt dålig match (hela laget var dåligt). lördagen så fixade jag hemma och körde sopor och plockade sten^^ vi har lagt sten utanför huset (bilder kommer imorgon hoppas jag!). senare på kvällen så blev det en tripp till Sara för att käka Tacos, kolla på robinson och prata. lika trevligt som vanligt!:)   vi får se när vi ska ta den där Helgen Sara, som du sa "snarast"!

Söndagen & måndagen var precis som lördagdagen, stenbärning och packning. Måndagen bjöd dessutom på en trevlig stund i Lohärads bygdegård, Sara och hennes klass hade satt upp musikalen RENT. allting var riktigt bra rakt igenom, det var synd att ljudet började dryga på slutet men det gick att höra iaf!

Idag så har jag fortsatt hemma och senare så blev det träning och match med laget, jag skulle stå över matchen pga att vi har a-lagsfight på fredag. det var nästan så att jag fick hoppa in som utespelare pga sjukdomar men jag klarade mig;) även om det hade varit grymt kul:P

Nu har dessutom Sverige gått vidare I eurovision song contest, så nu får vi hoppas att vi slipper kvala nästa år.

/J

..

Sluta klaga, när ska du växa upp? du blir inte bättre, du kommer inte bli bättre av det du gör. snart kommer du stå väldigt ensam, du kommer ha långt till alla.. hur ska du då orka ta tag i ditt liv? vi har försökt hjälpt dig på alla sätt vi kunnat de senaste åren men du har inte tagit emot hjälpen.. du har ljugit, för dig själv och för oss. varför? det blir ju bara värre i slutändan. du har hela tiden pratat om att du är så ärlig, men ju mer jag märker och får reda på så är det inte sant. tro inte att jag sitter tyst vid bordet och bara tar allt. jag sitter där och väntar på det rätta tillfället att komma ut med allt jag vill, den dagen kommer närmare och närmare, du förstår det inte. du har inte förstått  på många år. du är inte så som jag minns dig. du var en älskande person, en helt underbar person, du brydde dig du ville vara där och du gjorde ALLT för att vi skulle må bra, jag vill bara ha tillbaka dig som du var då. är det möjligt? jag tror det och jag kommer aldrig sluta tro på det, men som det är nu så har du långt. jag vill ha tillbaka dig som du var förut, VI vill ha tillbaka dig som du var förut. jag vill inte ha det som det är nu, då känns det som att jag inte vill ha någon kontakt alls. varför ska man ha kontakt om man bara skadas av det ? för mig känns det helt fel iaf.

jag vet att du inte läser detta, eller jag tror det iaf. jag hoppas att jag har fel, för om jag har det så kommer du kanske förstå hur det egentligen ligger till. jag vill dig inget illa men jag vill inte skadas heller, ta tag i dina problem och försök. för min skull, din och alla andra i vår närhet.



Det där var ganska skönt, att skriva av sig lite ilska och besvikelse. jag hoppas det kommer fram till den personen det gäller.

godnatt

/J

Förslag?

Jag har fått lite klagomål om att jag inte skriver mina "irriterade" inlägg så ofta längre. jag har inte kunnat göra det men jag ska helt klart fortsätta att göra det. men kan inte någon eller några snälla själar ge mig tips om vad jag ska skriva om för saker. så det intresserar er som läser också och inte bara mig.

det vore trevligt för alla! =)

/J

Sluta klaga

så var vi här igen, i år igen. Sverige åker ur hockey VM mot Kanada och vi hittar direkt saker att skylla på. vad är det denna gång? jo denna gång skyller vi på för lite vila. detta skulle just i detta fall då vara pga. tv företagen. Tv företagen ville att matcherna skall spelas vissa tider på dygnet och gärna vissa dagar. Sverige fick en kvällsmatch (som vi till och med bett om att få ha.) Matchen spelades mot Tjeckien, vilka vi slog ut med 3-1. Kanada hade tidigare samma eftermiddag vunnit sin kvartsfinal.

Semifinalen mot Kanada spelades igårkväll (8:onde Maj), Sverige gjorde 2 av sina sämsta perioder Kanada spelade precis som vanligt. extremt pressande och hypereffektiva framför mål. Sverige var inte chanslösa om man räknar till chanser men till saken hör är att Kanada nästan aldrig missar en målchans. det gör tyvärr vi. man kan disskutera om det är Kanada som gör oss dåliga eller om det är vi som sätter för stor press på oss själva. jag skulle säga såhär, vi är inte skärpa som i de andra matcherna, många av spelarna såg ibland nästan nöjda ut med att ha kommit till semifinal. vilket jag tycker är jäkligt tråkigt. laget är så bra så att de skulle kunna gå hela vägen i VM om de verkligen ville. men som jag sa så verkade det inte som om de ville det de första 2 perioderna mot Kanada.

nu kommer vi till det som detta inlägg egentligen ska handla om. Direkt efter matchen så gick Bengt-Åke Gustavsson (Sveriges förbundskapten) ut med ett utalande som la skulden på att de åkte ur på tvbolagen. Speciellt Viasat. han säger att spelarna fick för lite vila och att kanadensarna fick mer vila än svenskarna. när man hör det såhär så tycker man det är ett bra utalande som visar på att man inte tycker det är ok att ett lag ska få fördelar gentemot det andra laget. men om man går in på djupet i detta så ser man att det handlar om 4 timmar(!) Svenskarna fick alltså 21 timmars vila och Kanadensarna fick 25 timmar.  det är helt absurt att skylla på det. det går inte att göra det mer rättvist än vad det är gjort. Svenskarna hade som sagt bett om en kvällsmatch och det fick dem. de fick den inte på onsdagskvällen men då spelade andra lag, det säger sig själv att det inte kan vara perfekt för alla. man får helt enkelt göra det bästa av situationen, precis som alla andra lag får göra. sluta klaga och erkänn istället att vi spelade dåligt, Kanada var bättre, vi var sämre. så jäkla svårt kan det ju inte vara, eller?

gör som en av spelarna (kommer tyvärr inte ihåg namnet..). han sågade Bengt-åke och sa att det där är bara skitsnack! och att vi helt enkelt var för dåliga.

Nu är vi utslagna och allt är som vanligt, vi har en bronsmatch att vinna och låt spelarna få göra det de kan för att ta hem det där bronset istället för att lägga vikten på en skitsak som 4 timmars vila.

det var nog allt för mig för denna gång men det lär nog komma mer om detta VM.

Ciao

/J

Nationella provet

Sådär, då var nationella provet klart i engelska B, äntligen! läsförståelsen och lyssningsdelen gick riktigt bra. känns som att jag bara missade en sak på hela den delen så det måste bli bra. men men tyvärr så brukar man ju få kasst betyg om man tycker att det gått bra på provet. nu blir det till att hålla ett fysikföredrag eller rättare sagt jag ska bara hålla i det tekniska, Oskar och Kristoffer ska hålla i själva föredraget. sen blir det till att åka hem tidigare för att fixa med allt hemma inför visningen av huset och senare så blir det som jag nämnt tidigare en match ikväll mot LEIF.

skriver senare

ciao
/J

dålig start, perfekt avslutning

precis som överskriften säger, så var min träning idag. det började med att jag efter att ha använt en halv tejprulle på tummen gick ut på planen och började värma upp. vi gjorde lite lätta saker. senare så blev det avslut och lite inlägg. vi började med vanliga 1 mot 1 situationer där anfallaren skulle försöka ta sig förbi en försvarare och sen göra mål. efter att ha släppt in 4 av de 5 första som gick på mål så lackade jag ur totalt på mig själv, om jag var en utomstående så skulle jag nästan tro att jag var schizo. jag blir iaf förbannad och skäller ut mig sj och tänker samtidigt igenom vad jag måste göra annorlunda.

Det var precis det jag behövde, nästa boll gled jag ut med en mördarblick på och plockade utan pardon, efter det så släppte jag inte många bollar vilket kändes grymt med tanke på tummen och allt!

men imorgon så är det hemma match igen, vi möter LEIF klockan 19:00. ett tips, Be there!


nu är det sängen som gäller.
Ciao
/J

Luft under vingarna

bollen ligger på 11 meters avstånd på den vita pricken, den ligger där som en harmlös läderballong. steg som kommer närmare och närmare, ett ben som pendlar bakåt, vristen som sträcks ut. ens egna fötter som rör sig lite upp och ner på tå Vinden blåser i ansiktet, gräsets doft, en svettdroppe som droppar från nästippen. en tanke kommer upp, höger? vänster? stå kvar? benet pendlar fram mot bollen foten vrids lite åt vänster. det smäller till, bollen går precis dit jag trott, steget framåt är redan taget precis innan bollen slås, musklerna i  höger ben spänns och trycker ifrån. allting runtomkring är som bortblåst. det är som ett vakuum runt mig, det känns som om kroppen flyger, den vill aldrig landa. av en ren reflex så sträcks höger arm ut, fingrarna sträcks bollen är fixerad med blicken. det trycker till i handen som samtidigt viker sig ut för att få bort bollen från mål. armbågen träffar marken höfterna följer efter. men som om jag aldrig legat ner så är jag uppe igen, skrikandes!

jag har här försökt beskriva en av de skönaste känslorna som målvakt i fotboll. en räddad straffspark.

jag är inte bra på att skriva men jag hoppas att det inte var alltför dåligt=)

/J

Spotify

Jag skaffade mig ett konto på Spotify för ett tag sen, nu så tänkte jag att jag skulle testa om det fungerar att köra spotify via USB minne på skolan.

nu tänker kanske vissa av er som läser "vad är det för sopa? klart att man kan göra det! och han går teknik....." men  det är klart jag vet att det fungerar att köra program via ett USB minne. problemet är att vi har ett säkerhetsfreak till nätverksadministratör, det går inte ens att installera Java på datorerna och när jag försökte köra Firefox via USB minnet så fick inte programmet tag i Internet.. så det var det jag trodde skulle bli problemet med Spotify.



men nu sitter jag här och lyssnar via Spotify. Adminen har alltså missat det;) ni  får väldigt gärna tipsa mig om artister och grupper som är sköna att lyssna på genom en kommentar!

/J

Fortsättning

Trodde ni att lördagen var slut där? det är klart den inte var!

när vi väl kom hem vid 20:15 så fixade jag mig sj lite och sen drog jag iväg för att kolla film och hade det trevligt med Sara och Linnea. filmen vi valde var ingen bra film men det regissören ville få fram kom fram väldigt bra.. tyvärr så gjorde det en väldigt ner.. spec med tanke på situationen i livet just nu. kvällen fortsatte med en hel del skratt och pratande om livet:) även lite mobbing på den enda fysiskt handikappade där hans med också^^

det var en riktigt trevlig kväll som lyfte upp mig en hel del och fick mig på bra humör:)

/J

Åland

Åland igen, ja det blev det på lördagen. bussen gick från Edsbro redan vid 8 på morgonen, v var ett gäng på lite över 40 personer. Laget vi skulle möta på Åland var FRAM. FRAM skulle stå för motståndet i den andra matchen i denna serie. jag kunde som sagt inte spela pga. gipset men jag följde med iaf.

här kommer ett matchreferat.

jag orkar inte skriva så jag citerar min tränare istället.

"En härlig vinst på Åland mot Fram....... En härlig vinst på Åland mot Fram. I dag visar vi att vi har en stor lagmoral i laget. Underläge med 2-0 efter 20 min. Fram spelar som finska lag gör mycket på rus och fysisk fotboll. Vi har lite svårt att komma i gång i dag resan i benen och sent framme på arenan. Vi ligger lite för långt ifrån och ger fram utrymme att spela sitt spel. Jag tycker att deras övertag är skenbart. Vi håller dom utanför boxen deras två mål är inte några målchanser. Första målet efter 6 min ett misslyckat inlägg som blåser in. Efter målet så tänder vi till. Det är Joel som går in och tar några närkamper och tar med sig dom övriga. Vi flyttar upp spelet vi höjer bolltempot och då får Fram svårt att hänga med våran första chans får vi efter 9 min det är Mattias som är framme i ett bra läge men är lite okoncentrerad. Vi fortsätter att trycka på. Vi skapar några halvchanser. I 20:e min så får Fram utdelning igen 2-0 på en djupledsboll som Teddy missbedömmer. Det målet tänder oss extra mycket fram till pausvilan så är det bara ett lag på plan men vi kommer bara fram till några halvchanser den vassaste chansen har Kenneth som sätter den i stolpen.

Andra halvlek stuvar vi om lite i laget Och efter 3 min i andra halvlek kommer målet som vi är så väl värda. 2-1 genom Joel på en smart frispark. Det målet ger oss riktigt mycket energi. Nu rullar vi boll som gör att Fram har svårt att hänga med. Fram får springa mycket utan boll som gör att dom blir trötta. I 65 min lägger Petter en boll i sticket där Andreas dyker upp efter att ha gjort en fin löpning i djupled och gör 2-2. Ytterligare energi pumpas in i vårat lag och vi fortsätter att rulla boll på ett sätt som är vägvinnande. Fram blir tröttare och tröttare och börjar tappa humöret och får också en man utvisad efter ett tag. Nu går vi för seger och utdelning kommer på en hörna i 72:a min genom Stefan 2-3. Vi backar inte hem utan fortsäter trycka på och i 96:e min gör Joel sitt andra mål för dagen 2-4 pass Kenneth.

En seger som kommer för att vi är så organiserade spelar efter dom riktlinjer vi satt upp. Ett plus vi har är att vi kan göra en del byten och förändra matchbilden. I dag ska alla ha beröm för en väl genomförd match. Vill ge Teddy lite extra beröm som växte under matchens gång. NU LADDAR VI FÖR NÄSTA MATCH. "

/J

Valborgsmässoafton

Nu ska jag försöka skriva om alla mina dagar som jag inte hunnit skriva på.

Dagen började med att jag besökte sjukhuset för att lägga till en till skena runt tummen så att jag skulle slippaslå i de hela tiden och göra illa den. det tog cirka 1 timme innan det var löst, men vilken skillnad det var på att ha tummen gipsad och att inte ha den gipsad. sen drog jag vidare till skolan där det väntade en del kemiarbete och så. mösspåtagning blev det senare. tyvärr så sög den! jag har aldrig varit med om ett sämre arrangemang. helt jävla kasst. man hörde ingenting av vad som sjöngs och spelades eller så.

jag hade även ringt på en bil som jag var intresserad av och efter att ha provkört och kollat på den så hade jag bestämt mig för att köpa den. han som sålde den sa att den var min utan problem och jag blev riktigt glad. så jag drog vidare till Hedda för att grilla och ta några kalla med Adrian, Patrik & Hedda. efter lite öl och mat och guitar hero (hur svårt som helst med en gipsad hand men det gick) så gick vi ned till trädgårn för att festa lite. kvällen flöt på bra men med lite saker som va dryga.  efter 2 efterfester eller vad man nu ska kalla dem så slutade det med att jag sov hos en polare från nian (Jonte) riktigt sjyst av honom att låta mig sova där!

morgonen efter så kom beskedet jag inte ville ha.
han som skulle sälja bilen hade sålt den till en annan och i och med det så bröt han avtalet.. synd att jag inte hade det inspelat:P

/J

Extreme!

nu är det dags för Medias studentskiva, Extreme tema och jadu, vi får se vad jag ska va. jag och Adrian ska vara varandras motsatser så det blir nog bra! men innan det så blir det middag med Sara! trevligt trevligt:)

/J

Uppdatering

jag måste bara meddela att jag inte är död eller så. jag kommer uppdatera i eftermiddag om alla dagar som jag inte skrivit om.

/J

Uppdatering

jag måste bara meddela att jag inte är död eller så. jag kommer uppdatera i eftermiddag om alla dagar som jag inte skrivit om.

/J

RSS 2.0