Missvisande

Så har de lyckats igen, Som vi alla vet så tjänar tidningar pengar på nyheter, eller egentligen inte på nyheterna men genom hur de framställer nyheterna och hur bra de är på att rapportera om det. Den största delen de tjänar pengar på är dramatiska framsidor och slående rubriker. det jag nu ska ta upp är angående slående men missvisande rubriker.

Aftonbladet har gjort det igen, det de gör varje dag.

detta är rubriken

Chockbeskedet: Ferrari drar sig ur

Det står att Ferrari drar sig ur Formel 1 nästa säsong. vilket om det skulle vara sant skulle vara en enorm nyhet och tragedi för sporten. Ferrari är det enda stallet som har varit med sen starten av Formel 1 sedan 1950 och om de drar sig ur så skulle det verkligen göra så att Formel 1 tappar anhängare och publik.

men om man går in och läser artikeln så ser man att det är nästan alla stall som tänker dra sig ur nästa års Formel 1 om de nya reglerna går igenom som de disskuterar. de vill sätta ett tak på hur mycket pengar som får läggas ner per säsong och Stall. de vill sätta en gräns på 465 miljoner kr. men om de gör det så kommer alla stall att dra sig ur. eller iaf de flesta.

där ser man hur man kan lägga upp rubriken för att få fler läsare och samtidigt vilseleda en tills man verkligen läst hela artikeln. det är dettta jag blir så jäkla irriterad på, kan man inte hålla sig till saken ? detta är inte den sämsta rubriken heller, det finns värre.  man blir bara irriterad och byter tidning istället.

men vad ska man säga egentligen ? det är ju aftonbladet... Sveriges största sossetidning...

/J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0