Opel



Denna funderar jag skarpt på att köpa.. den finns i piteå.. så jag måste först fixa pengar och sen flygbiljetter(A)


/J

generositet

jag satt och klickade runt lite på E24 och hittade detta.  Världens mest Givmilda personer. det finns 14 st som har tagit sig in i dollarmiljardärs gruppen över givmilda. hur kommer man in då? jo det är ganska logiskt. man skänker helt enkelt över 1 miljard dollar till olika välgörande ändamål. man kan ju tycka att det är bra att 14 stycken har gjort det (vi pratar alltså privatpersoner) men det är sjukt lite rent procentuellt.. det finns över 700 dollarmiljardärer i världen.. och BARA 14 har gjort det.. lite skrämmande tycker jag..

Här får ni iaf listan på de 3 som skänkt mest.

1. Bill Gates 
                                                                                       

1. Bill Gates. 28 miljarder dollar (196 miljarder kronor). Microsoftgrundarena stiftelse Bill & Melinda Gates Foundation som bildades 1999 är världens största i sitt slag och ger bort 3 miljarder dollar om året. Fokus på kampen mot sjukdomar som HIV, malaria och tuberkulos.

2. George Soros


2. George Soros. 7,2 miljarder dollar (50,1 miljarder kronor) Stöder alltifrån rena nålar til narkomaner i Kalifornien till forskning i Ryssland. Hans stiftelse Open Society Institute gav bort 540 miljoner dollar ifjol, mest till demokratiutveckling

3. Gordon Moore


3. Gordon Moore. 6,8 miljarder dollar (Doldis som var med och grundade Intel). Gav bort 6 miljarder i aktier år 2000. Stöder miljön, forskning och sjuksköterskeutbildning.

jag måste säga att dessa summor är svindlande, speciellt då Bill Gates och hans frus.  om man lägger ihop alla som ligger efter den på denna lista så ser vi att dem har gett sammanlagt 25,92 miljarder dollar. men det är drygt 2 miljarder dollar mindre än vad Bill & Melinda Gates har gett.

om ni vill läsa hela artikeln så finns den här.

tack för mig!
/J


Dator

Sådär, då har jag beställt datorn då! ska bli riktigt najs att få hem den:) den ska komma på torsdag om allt fungerar som det ska och brukar.





Sådär ser den ut om man kan lita på bilden. Prestandan behöver vi inte ta upp:P det är lite väl mycket tekniskt snack på det tror jag.

Den kostade iaf 10000 och kommer klara av det jag vill göra med den utan problem alls:)  det blev inte en så stor skärm som jag ville ha men jag kom fram till att jag kommer framförallt ha den ikopplad i skärmen hemma så det spelar ingen roll.. och sen på bussen så kommer det bara vara jobbigt att ha en jätteskärm. så jag la mer pengar på prestandan istället :)

/J












skola

Så bär det av till skolan nu igen då :) skönt, att ha nåt att göra. orkar inte sitta hemma så åker dit och jobbar istället.

idag ringde optikern också! de har fått in mina linser =) så nu ska jag åka och hämta dem idag också.


aja vi hörs senare folks, ciao

/J

rätt lag i ledning igen!

Sådärja! då har rätt lag tagit ledningen igen!

Elfsborg!

Efter att göteborg bara fick 0-0 mot Djurgården idag som i sig ses som ett misslyckande så leder Elfsborg nu allsvenskan med 1 Poäng, före Aik och sen Göteborg.

såhär ser den underbara tabellen ut!


 2009 TOT.
PosLagSVOF+-SkillP
Elfsborg 20116334 20 14 39 
AIK20115420 14 38 
IFK Göteborg20114534 17 17 37 
Kalmar 20105535 21 14 35 
Helsingborg 20112731 23 35 
Gefle2087523 21 31 
Örebro2086623 19 30 
Trelleborg 2085726 21 29 
Häcken1985626 22 29 
10 Malmö2067718 15 25 
11 Halmstad2057818 26 -8 22 
12 IF Brommapojkarna1956822 29 -7 21 
13 GAIS2047922 27 -5 19 
14 Hammarby 20541116 25 -9 19 
15 Djurgården20431311 38 -27 15 
16 Örgryte20251312 33 -21 11 


Visst är den underbar ? ;) Djurgården på nedflyttning och hammarby på kval ;) men jag tycker AIK och Hammarby kan byta plats:)

/J

olyckor..

Fick ett samtal för ett tag sen av farsan.. precis innan de skulle sluta för dagen idag så ringde en av de vi jobbar med och sa att han hade kraschat med en maskin... han hade på nåt sätt kraschat så han slungats ut genom framrutan... han flögs med helikopter till Danderyd..  svullen nacke, förmodad hjärnskakning, bröstsmärtor.. inga brutna ben dock eller så.
 
på hans egen födelsedag också!  helt sjukt att det händer runtomkring en på det sättet.. kunde likaväl varit jag som suttit i den eller så..

Krya på dig Jonny och Grattis eller ja vad man nu ska säga!  vi hörs på jobbet snart igen hoppas jag!

/J

Pengar!

Idag har jag fått in mina pengar! en dag för tidigt men varför ska man klaga på det ? ;)



skönt att fylla på kontot igen:) även om jag lyckades ha pengar kvar sen förra lönen så är det skönt med påfyllning.


/J

morgonpigg

vad trött man blir på sig själv ibland!

jag gick upp som vanligt idag, duschade, packade träningsväskan, käkade frukost och gick ut till bussen. när jag kom ut till bussen så står jag där och funderar på vad som ska göras i skolan idag (jag har ju inte ett ordentligt schema pga att jag går ett fjärde år) då kommer jag på att alla treor har APU i tre veckor  (jag ska köra matte och fysik med dem) så jag har INGA lektioner på hela dagen..  den enda lektionen jag har  denna vecka är på onsdag eftermiddag.. aja där stog jag vid bussen^^  jag valde iaf att åka till Rimbo och gymma där och sen ta bussen hem vid 10.  satte mig hemma och skrev på en filmkunskapsuppgift som är dryg som fan.. satt i 4 timmar och är inte ens halvklar.. jag måste få lite feedback av läraren innan jag kan fortsätta skriva på den.

just nu så sitter jag och lyssnar på musik och gör inget spec alls:P funderar på att läsa lite medans det inte är några roliga inne på MSN. Eller ska jag sätta mig och titta på datorer ?  jag måste ha en så det kanske man ska ta och göra :)

/J

Helgen

ja, så har det varit dålig uppdatering nu igen.. skäms på mig.. jag vet.

min helg bestod iaf av att jag i fredags var på skolan, gymmade och sen så träffade jag Marie för första gången på alldelles för länge! vi gick och käkade på ett glas, riktigt trevligt och mysigt:) tyvärr så kunde vi inte göra någonting efter pga att jag skulle upp tidigt för match.. men men vi får ta det en annan dag:)

Lördagen bestod av att vi åkte i hällregn till Gimo för att spela match, det var lite nervöst efter matchen innan som jag spelade så jävla dåligt i! hela laget var dåliga men jag var definitivt en av de sämsta... men iaf den matchen är släppt nu!

Matchen mot Gímo förlorade vi tyvärr men vi lirade riktigt bra boll, vi ställde upp med halva laget 14-16 åringar typ och vi höll utan problem jämna steg med Gimo, vi lirade ut dem största delen av matchen men vi var tyvärr för tunna i anfallet.
Matchen slutade 2-0 (1-0). 1-0 målet var ett sjmål av en av backarna.. oturligt! sen så körde jag över en spelare som bars  av innan första halvlek var slut.. (sjyst men hårt) . andra halvlek började olyckligt med ett missförstånd mellan 2 i backlinjen och mig eller någonting sådant.. ingen vet vem som ska ta på sig det så alla tar på sig det. det blev 2-0 målet. sen spelade vi ut ännu mer och fick några lägen men lyckades inte trycka in bollen. vi spelade bra men vann tyvärr inte.

Söndagen.. ja vad gjorde jag då? jo jag tråkade hemma hela dagen typ:S kollade på Magiska barcelona på kvällen, när dem spelade ut Atletico!

just ja! Emma bjöd med mig på hennes 18 årsfirande nästa fredag! så det ser jag fram emot =)

/J

Förmiddag

Så ja, då sitter jag på skolan och har precis betalat lite räkningar... skönt att få det gjort iaf! mindre kul att pengarna försvinner;P

Dagen idag har bestått av ett sjukhusbesök med broder min, ett gympass med densamme och det har fört mig till skolan. senare så blir det en middag med Marie och vi får se vad vigör efter det:)

Det är evigheter sen vi träffades! det får bli ändring på det tycker jag!

aja, nu ska jag rulla iväg till matsalen och käka en pastasallad tydligen.... man vänjer sig aldrig vid maten på skolan.. det är bara att uthärda^^

/J

Första skoldagen

Första skoldagen är nu avklarad! fan va skönt det var att börja igen! även om man inte har börjat med plugget så är det skönt:) träffa lite folk och få lite rätsida på livet!

Gymmandet kommer igång igen och allt annat också:)

dagen har bestått av skola, gym, tandläkaren, fotbollsträning och sen hem och kolla på när Bolt slog världsrekord igen!

Han är GRYM!



/J

Skola

Snart så! äntligen börjar det. nej jag är inte sjuk eller något men jag har sett fram emot skolan väldigt länge nu.
Jag vill få lite rätsida på vardagen, jag vill ha något att göra. träffa lite nytt och gammalt folk, det ska bli ganska skönt att slippa klassen jag hade förut, det har jag  kommit fram till nu under sommaren. ska bli så jävla skönt att slippa de flesta där!

mitt problem är att jag inte kollat när vi börjar så det börjar nog bli dags att kolla det faktiskt xD kan ju vara bra att veta:P

men men nu ska jag sätta mig och käka, sen ska jag till gymmet och optikern. klippa mig blir det nog inget av tror jag.

/J

läggdags

Nu ska jag ta och lägga mig och sova tror jag, eller jag kanske kommer läsa men det får vi se då:)

Imorgon så har jag lite saker att ta hand om. jag skall fixa tid hos optikern, klippa mig, Gymma (den som vill hänga med hör av sig här eller någon annanstans där den kan höra av sig (= ). kolla efter dator om jag hinner och sen ska jag hem och döma match :) om planen nu är spelduglig:P men det hoppas vi på att den är !

Godnatt folks!

/J

Dagen

Idag har det varit en riktig skitdag!

Efter att ha kört brorsan till hans första skoldag i Gymnasiet på Odenplan så åkte jag hem och kom hem till ett regnande.... upp emot 60 millimeter har vi fått och det har åskat i 3 timmar i sträck (rakt över oss).. senare så vägrade datorn starta ordentligt.. den startar bara om i uppstarten hela tiden.. vilket är grymt drygt... så imorgon såska jag testa en sista sak innan jag bokstavligen funderar på att kasta ut den genom fönstret!

senare så blev träningen inställd också så det blev bara teori.. det var faktiskt rätt bra för laget om man tänker efter med tanke på vad som hände senast... men jag var sugen på att träna!

denna dag har iaf gjrot så att jag har bestämt mig för att jag skall köpa mig en bärbar dator när pengarna infinner sig och det kommer förmodligen bli inom 10 dagar som de infinner sig så just nu sitter jag och tittar på lite datorer:)

/J

blött

Idag är det verkligen en riktig skitdag! det har regnat från morgon till ja inte kväll ännu men snart så. det står som spön i backen:P får se om det slutar innan kvällen eller om det fortsätter tills man ska sova :)

nu ska jag fortsätta läsa och titta ut och tycka att det är grymt skönt inomhus!

/J

vaken

Imorse så vaknade jag av att mina bröder skrek p åvarandra utanför min dörr^^ alltid lika kul att få sova:P aja jag skulle vakna iaf iofs så det spelar ingen större roll. så jag la mig och läste Twilight (ja för andra gången;P). samtidigt så öppnade jag dörren  och upp flög vår lilla hund^^ rakt upp i knät på mig och sen la han sig på bröstet och tyckte att jag skulle gosa med honom istället för att läsa en tråkig bok enligt honom ^^ hahah så ja vad gör man då? jo man skiter i boken, iaf ett tag;P



/J

Världsrekord

Ja, världsrekord blev det, med 11 hundradelar! det är sjukt lång tid om man tänker efter. snubben springer 10 meter på 958 tusendelar:O eller cirka 95 hundradelar.. det känns som att det tar det dubbla för mig eller mer:P han är grym iaf det visar Tyson Gay efter loppet när han bara går och tittar på sin tid (världens andra snabbaste tid genom tiderna) och bara skakar på huvudet och skrattar uppgivet. då tycker jag att man som idrottsman har hittat sin överman faktiskt, om man gör ett sånt resultat och ändå blir totalt utklassad.




hyffsat coolt faktiskt:D  Jo Elin, det är coolt! även om du inte fattar varför ;) (Det gäller dig också Isabella ;P )


/J

9,68 ?

9,68?  Undrar vad jag menar med det, jag menar såklart 100 meters finalen som kommer direktsändas vid 21:35 ikväll på TV4. det är tiden som krävs för att slå nytt världsrekord, jag tror helt klart på att det kommer bli ett världsrekord ikväll och att Bolt kommer vinna hela skiten.  Gay kommer bli trea och Powell kommer ta andra platsen =) det är mitt förhandstips ;)

så bänka er klockan 21:30 framför tvn så ni inte missar nåt! det ska jag göra! sen så borde ni helt klart sätta en slant på mitt förhandstips ;) haha

/J

Missing

Saknad.

Ekorre

hahah jag satt och läste lite på aftonbladet och fick upp en hyffsat rolig nyhet^^ eller nyhet vet jag inte om jag skulle kalla det men nånting som aftonbladet skriver iaf^^

Det var ett par som var i Kanada och skulle ta en bild med kameran, med självutlösare. ja ni ser ju själva här vad som kom fram och tittade rakt in i linsen när bilden togs =)




en riktig linslus är han! ser ni posen ?^^

/J

God morgon

sitter här nu och ska precis dra på mig kläderna innan jag tar bilen till roslagsstoppet.. ska in till kiropraktorn, bröstryggen är inte hundra så jag måste mjuka upp det igen. funderar på att ta en helkroppsmassage hos någon massör också, är det någon som har något förslag på en bra massör i närheten?   sen ska jag kanske träffa Elin. men vi får helt enkelt se vad denna dag bjuder på! jag är träningssugen också men jag vet inte om jag får träna idag pga besöket hos kiropraktorn, men det får vi se.

nu ska jag gå, vi hörs senare idag!

See you folks!

/J


19

Sådär då var man 19 då, eller egentligen så fyller jag inte förens sent ikväll eller 22:07 närmare bestämt men sånt är livet ibland också. nu ska jag försöka njuta lite av dagen och se vad som händer,  just nu så ser det ut som att jag kommer behöva tillbringa den med att diska, tvätta och senare träna! det är bara det sistnämnda jag ser fram emot.

nu ska  jag se om de behöver någon hjälp som de behövde igår med lanet.

hörs senare!

/J

Hemma

Sådär! då är jag hemma då. riktigt skön film var det :) helt underbar! jag hoppas på att slippa vakna upp och ha en sådan bakfylla ! hahahah RIKTIGT illa!

men filmen var som sagt bra och jag och Elin har alltid lika kul när vi driver med varandra! haha:D

men nu ska jag sova faktiskt! har blivit sent de senaste dagarna, kommer nog fortsätta bli det också tyvärr^^ jag kommer  inte hinna vända tillbaka dygnet ordentligt innan skola och allt. men det är ett problem jag får ta tag i då!


Btw, Chockad! mohahahahah!

/J

Baksmällan

Baksmällan blir det ikväll!

Jag och Elin ska dra iväg och se Baksmällan inne på Sergel, den börjar 21:40 så  man får rulla härifrån om ett par timmar eller så =)
 



/J

18 år

Sista dagen som 18åring är det idag då. ja vad säger man ? man börjar bli gammal ;) rynkorna kommer snart och så börjar man väl snart bli gaggig :P

haha nej nej men man blir ju faktiskt äldre, men vem kom på att man skulle fylla 19 ? det absolut mest värdelösa året måste det vara ? man får inte göra någe mer, man anses fortfarande vara för liten för att kunna köpa alkohol för att kunna festa hemma, men man får supa på krogen så det står härliga till!  man anses fortfarande vara för liten för att kunna var aute på lördagar (inte överallt). jag tycker man kan skippa 19 och fortsätta vara 18 tills man blir 20^^ då slipper man åldersnojjan också ;)

är inte det en perfekt lösning på alla problem ? ^^

/J

Grillkväll

Sådär, då är jag hemma efter grillfesten hos Krille och David! det var riktigt trevligt även om det fanns vissa som kanske skulle tagit det lugnare måste man ju helt klart säga^^  Maten var god även om jag hade lite svårt att äta den pga att det var starkt!  men gott var det=)

Bilder kommer nog komma upp på facebook tror jag. jag har inga egna men det var några som hade sina kameror med sig verkade det som:)

Nu ska jag fortsätta ta hand om Lanet som min ena bror har dragit ihop här hemma.. jag springer runt och hjälper till...^^ kan kanske bli så att jag är med lite också, vi får helt enkelt se vad framtiden har att erbjuda.


/J

Domare

idag har jag spenderat tiden i sthlm, hos kiropraktorn. eller rättare sagt så blev det cirka 30 min där när han fick fixa till min bröstrygg så att jag skulle kunna andas ordentligt.. problemet var att jag vaknade i torsdags och det högg i ryggen hela tiden när jag rörde på mig och när jag skulle andas.. så jag fick inte in tillräckligt med luft...  pga det så kunde jag inte träna och jag var orolig för att inte kunna spela matchen  imorgon bitti. så jag ringde kiropraktorn och fick en tid vid klockan 11 idag:) allting löste sig och han bad mig att testa ryggen genom att springa eller någonting ikväll..  vilket jag fick göra på matchen jag dömde ikväll.

Edsbro - Arlanda var det. matchen slutade 15-2 och det var väl kanske ingen nyhet att dem skulle vinna så stort. de spelar en riktigt fin fotboll. sen så fick jag se en framtida superstjärna på plan! Edsbro hade med sig en spelare som inte kommer spela med dem under säsongen utan han var med för att få ha lite kul.

15 år gammal, teknik som Ronaldo eller zlatan ni får själva välja. men han var lixom mer graciös!  spelsinne och en perfekt framspelare. det kommer inte ta lång tid innan han spelar i en allsvensk klubb eller bättre. så jäkla roligt att titta på en sådan spelare! jag får önska honom lycka till!

aja nu ska jag försöka sova snart tror jag! matchen börjar 11:30!

/J


Trevligheter

Det börjar bli en vana, en vana som jag definitivt tycker väldigt mycket om, enormt mycket om!

vad är då min vana undrar ni nog då? min vana är att jag kan skriva att jag har tillbringat den senaste tiden med Jenny.
Jag åkte till henne igår innan matchen, (efter lite missförstånd eller vad man skall kalla det ^^) vi käkade middag med hennes familj (kycklinggryta, väldigt gott(= ) sen så åkte vi iväg till matchen jag skulle spela, där Jenny senare fick sällskap av Annica (stavade jag rätt?^^). Matchen förlorade vi men det var väntat med det laget, motståndet och spelsystemet som vi hade. dessutom så var det bara en träningsmatch. vi spelade bra men Rådmansö var helt enkelt för tunga.  vi åkte hem till Jenny efter matchen, kollade lite tv, åt och satt och pratade fram till typ halv 2 eller något inann vi gick och la oss.

Idag vaknade vi och gick raka vägen ner till stranden typ. Jag, Jenny, Amanda och Viveca. där nere så träffade vi på lite annat trevligt folk och vi låg där och solade och badade tills typ 17 eller något, jag hade ingen riktig koll på klockan på slutet. senare så åkte jag hem och Jenny drog iväg och käkade middag med Annica och jag får hoppas att dem har det trevligt just nu:)

det var mina 2 senaste dagar i stora drag. 2 dagar som har varit väldigt trevliga, roliga och rofyllda.

Nu ska jag lägga mig för att sova eller försöka sova iaf, ryggen har blivit lite bättre sen imorse verkar det som så jag hoppas att det har släppt hyffsat tills imorgon iaf!

Godnatt på er!

/J

Tunga lyft

Detta hände i måndags, Ivi körde sönder Holdern^^ ;) hahah efter lite funderande så kom vi åp hur vi skulle göra, det blev ett tungt och lite ovanligt lyft måste jag säga.



när den inte kan flyttas på annat sätt så får det väl bli såhär då^^



så går det när grejjerna går sönder..

detta var väl typ så måndagen utmärkte sig på jobbet dådå.

/J

Ledighet

Sådär! äntligen så kan jag stoltsera med att jag har tagit ut cirka 1½ veckas ledighet! helt underbart är det. äntligen så kan jag sova ut ordentligt. vanligvis vid denna tid så har jag redan jobbat 3½ timme och varit uppe i 6 timmar.. så man har en hel del sovmorgon kan man säga.

Dagen idag kommer bjuda på en resa till Rådmansö och Jenny, senare blir det match där mot Rådmansö och sen så får vi se vart det bär av, nånting ska vi göra iaf har vi sagt:)

nu ska jag fortsätta tvätta lite och så. bilder från föregående dagar på jobbet ( har hänt lite roliga saker^^) kommer komma upp under dagen.

/J

Sommaren med Göran!

det blir det ikväll! bio (ovanligt? nej^^)  men jag och Jenny ska iväg och kolla på sommaren med Göran :) den verkar grym:P jag gillar egentligen inte svenska komedier men denna verkar vara för bra för att våga missa!


- Göran, du ser kåt ut.
- Nej.
-Jo.
-Tack.

skönaste repliken ur trailern iaf!

Efter bion så bär det av hem till henne och senare shopping imorgon:)


/J

wipeout

vad tycker ni ? var det någon som tittade på Wipeout förra säsongen ? jag kan helt ärligt säga att jag inte har en aning om vad det är för något men Briitta väckte tanken idag^^ när hon frågade om vi skulle söka dit till nästa säsong! hahahah vad är det för nåt egentligen;P jaja vi får se hur det blir med allt det;P  

Wipeout

Vad tyckte ni om programmet ? och vad tycker ni om Idén ? ^^ hahah

/J

Order

På order av Briitta så ska jag börja uppdatera bloggen oftare! hon har inget att göra annars. och det förstår man ju iofs.. bo i hallsta och precis sagt upp sig^^ då kan man fan inte ha mycket till liv ;) eller hur?  man kan inte ens festa, iofs spelar det ingen roll. för du festar väl inte Briitta ? nej du har iaf inga minnen av det!

sådär:D då var jag klar för ett litet tag;)

/J

Trance

Jag vet, jag har uppdaterat kasst.. jag har inte sagt något om förra helgen ens.. och ändå så gjorde jag en hel del då.

måste bara säga att bröllopet för min kusin Karolina blev riktigt trevligt:) jag trodde det skulle bli sjukt tråkigt vid middagen och allt sådant. men när vi väl kom igång ordentligt så blev det riktigt trevligt, både på och utanför dansgolvet:P

bilder kommer kanske senare. om jag kan få tag på lite bra bilder så kommer de komma upp.

Veckan nu har jag spenderat någon dag med Jenny:) och senare har jag tränat och spelat match också.. nu ska vi inte gå in på hur det gick med tanke på att det gick kasst.. vi borde ha vunnit men men ...

nu sitter jag här och är på ett väldigt Dj - Tiesto humör! är grymt sugen på att dra på en av hans konserter! någon som är på?!:D
 
Här har vi lite låtar från honom, Helt underbara är dem! avnjut dem med värdighet^^


 








och den bästa som sista!
 


ska fortsätta pressa Tiiiiiesto nu!

/J

RSS 2.0