Sluta klaga

så var vi här igen, i år igen. Sverige åker ur hockey VM mot Kanada och vi hittar direkt saker att skylla på. vad är det denna gång? jo denna gång skyller vi på för lite vila. detta skulle just i detta fall då vara pga. tv företagen. Tv företagen ville att matcherna skall spelas vissa tider på dygnet och gärna vissa dagar. Sverige fick en kvällsmatch (som vi till och med bett om att få ha.) Matchen spelades mot Tjeckien, vilka vi slog ut med 3-1. Kanada hade tidigare samma eftermiddag vunnit sin kvartsfinal.

Semifinalen mot Kanada spelades igårkväll (8:onde Maj), Sverige gjorde 2 av sina sämsta perioder Kanada spelade precis som vanligt. extremt pressande och hypereffektiva framför mål. Sverige var inte chanslösa om man räknar till chanser men till saken hör är att Kanada nästan aldrig missar en målchans. det gör tyvärr vi. man kan disskutera om det är Kanada som gör oss dåliga eller om det är vi som sätter för stor press på oss själva. jag skulle säga såhär, vi är inte skärpa som i de andra matcherna, många av spelarna såg ibland nästan nöjda ut med att ha kommit till semifinal. vilket jag tycker är jäkligt tråkigt. laget är så bra så att de skulle kunna gå hela vägen i VM om de verkligen ville. men som jag sa så verkade det inte som om de ville det de första 2 perioderna mot Kanada.

nu kommer vi till det som detta inlägg egentligen ska handla om. Direkt efter matchen så gick Bengt-Åke Gustavsson (Sveriges förbundskapten) ut med ett utalande som la skulden på att de åkte ur på tvbolagen. Speciellt Viasat. han säger att spelarna fick för lite vila och att kanadensarna fick mer vila än svenskarna. när man hör det såhär så tycker man det är ett bra utalande som visar på att man inte tycker det är ok att ett lag ska få fördelar gentemot det andra laget. men om man går in på djupet i detta så ser man att det handlar om 4 timmar(!) Svenskarna fick alltså 21 timmars vila och Kanadensarna fick 25 timmar.  det är helt absurt att skylla på det. det går inte att göra det mer rättvist än vad det är gjort. Svenskarna hade som sagt bett om en kvällsmatch och det fick dem. de fick den inte på onsdagskvällen men då spelade andra lag, det säger sig själv att det inte kan vara perfekt för alla. man får helt enkelt göra det bästa av situationen, precis som alla andra lag får göra. sluta klaga och erkänn istället att vi spelade dåligt, Kanada var bättre, vi var sämre. så jäkla svårt kan det ju inte vara, eller?

gör som en av spelarna (kommer tyvärr inte ihåg namnet..). han sågade Bengt-åke och sa att det där är bara skitsnack! och att vi helt enkelt var för dåliga.

Nu är vi utslagna och allt är som vanligt, vi har en bronsmatch att vinna och låt spelarna få göra det de kan för att ta hem det där bronset istället för att lägga vikten på en skitsak som 4 timmars vila.

det var nog allt för mig för denna gång men det lär nog komma mer om detta VM.

Ciao

/J

Kommentarer
Postat av: Sara "Tiger" Andersson

Ääääääääntligen lite upprörda ord. Perfekt! Det tycker man om förstår du. Och ja, jag håller absolut med dig. Sverige var sämre, punkt slut. Inget mer om det lixom. Tråkigt såklart.. men vad fan, det är ju inte hela världen.. Hoppas allt är bra med dig.

2009-05-10 @ 13:06:57
URL: http://tiger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0