Svininfluensan

Är det någon som är orolig ? efter alla dessa rapporter så börjar man undra vad det är vi står inför egentligen.
Enligt forskarna så kommer upp emot hälften av sveriges befolkning insjukna om viinte vaccineras innan hösten. problemet är bara att vi får vaccinet först i höst. det låter välidgt allarmerande i mina öron. men om man sen går in på det i mindre bitar så får man reda på att de flesta fallen inte är värre än en vanlig influensa, den stora skillnaden är att det är många fler som kommer bli sjuka och det kommer gå mycket fortare.

alla dessa fall som man läser om folk som ligger i respiratorer och dör av det är vanligtvis personer som har ett svagt immunförsvar pga dålig hygien, mat eller helt enkelt inte den levnadsstandarden som vi har här i Sverige. den vanliga influensan fungerar på samma sätt. desto sämre kondition desto farligare blir smittan för den smittade personen.

där kommer min stora fråga fram. Varför ska vi då vaccineras? visst att det kommer bli väldigt många som blir smittade men om det inte är värre än så som en vanlig influensa så tror iaf jag att vaccinet kommer göra större skada i framtiden än nytta nu.  det ser man på flera andra medeciner. såsom antibiotika som har fungerat mot nästintill allt. det börjar nu komma resistenta bakterier som antibiotikan inte biter på. det är för att det används för mycket av det. detsamma med penecillin. vi kanske borde vänta med att använda oss av detta tills det verkligen krävs?

det är min åsikt om detta iaf, ni får väldigt gärna kommentera och säga vad ni själva tycker om detta. ska vi vaccineras ? eller inte och varför ?

/J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0